Cum sa prepari chilli con carne. Celebra reteta mexicana!
Cum sa prepari chilli con carne. Celebra reteta mexicana!

Cum sa prepari chilli con carne. Celebra reteta mexicana!


Cum sa prepari chilli con carne. Afla cum sa prepari celebra reteta mexicana, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca sa iti iasa ca la carte. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari chilli con carne. Celebra reteta mexicana! – Cuprins:
Cum sa prepari chilli con carne. Celebra reteta mexicana!
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Mexicana
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente chilli con carne
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 conserve cu rosii sau 800 g rosii tocate
  • 420 g fasole rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 375 ml apa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cuburi vita (baza pentru mancaruri)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
Condimente
  • 1-2 lingurite fulgi ardei iute (in functie de cat de iute preferi)
  • 4 lingurite boia de ardei (paprika)
  • 5 linguri chimion macinat
  • 2 lingurite usturoi pudra
  • 2 lingurite ceapa pudra
  • 2 lingurite oregano uscat

Reteta chilli con carne. Cum sa o prepari acasa la tine

Reteta chilli con carne
Reteta chilli con carne

Pentru a prepara chilli con carne la tine acasa, o sa ai nevoie de o cratita mai mare. Nu uita ca ai multe ingrediente si trebuie sa o poti manevra cu usurinta.

Urmatorul pas va fi sa te ocupi de legume. Ceapa se va taia marunt, usturoiul se va toca la fel de marunt, iar apoi va trebui sa tai si ardeiul gras.

Pune uleiul de masline in cratita sau tigaia pe care ai ales-o si apoi totul va merge la foc mediu, pe aragaz. Adauga ceapa si usturoiul, iar apoi lasa-le sa se gateasca timp de un minut, timp in care le amesteci bine.

Adauga apoi ardeiul gras taiat si gateste totul timp de 2 minute, pana ce ceapa va deveni translucida.

Focul se va da acum un pic mai mare, pentru ca vei adauga si carnea tocata de vita. Amesteca foarte bine in timp ce o gatesti, pana ce aceasta va incepe sa se rumeneasca.

Carne tocata trasa la tigaie
Carne tocata trasa la tigaie

Urmatorul pas va fi sa adaugi toate condimentele din lista. Amesteca iarasi foarte bine toate ingredientele pana ce aromele se intrepatrund.

Apoi, adauga si restul de ingrediente. Apa, rosiile, pasta de rosii, cuburile de vita, boabele de fasole si rosiile la conserva. Amesteca din nou foarte bine si lasa totul la sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 2 ore.

Tigaia sau cratita se va acoperi, iar continutul trebuie sa fiarba la foc mic. Inainte de a servi acest fel de mancare adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.

Citeste si: Chili cheese fries. Cum sa pregatesti celebrul fel de mancare american

La fel si cu fulgii de ardei iute. Nu uita ca acest fel de mancare trebuie sa fie iute, asa ca adauga 1 lingurita de fulgi de ardei iute pentru un gust putin picant, 1.5 lingurite pentru un pic mai iute si 2 lingurite pentru un nivel mediu.

Daca nu ai timp sa gatesti totul la foc mic, atunci poti da focul mai tare, insa nu acoperi cratita. Lasa totul sa fiarba timp de 30-40 de minute.

Preparatul se va servi cu orez, chipsuri de porumb sau tortilla. Pe deasupra mai poti rade branza cedar ori mai poti adauga coriandru proaspat tocat.