Reteta chiftele de pui. Cum sa le prepari la tine acasa, ce ingrediente iti trebuie pentru a face cea mai buna compozitie si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca acestea sa iasa crocante. Iata ce trebuie sa stii!
- 700 g carne de pui fara os (pulpe, piept)
- 2-3 catei de usturoi
- 2 felii de paine
- 1 ou
- 1 ceapa
- patrunjel sau marar
- sare
- piper negru proaspat macinat
- pesmet
- 500 ml ulei pentru prajit
Reteta chiftele de pui. Cum sa le pregatesti pentru a iesi crocante
Pentru a pregati reteta de chiftele de pui, primul pas va fi sa te ocupi de compozitie. Asadar, va trebui sa dai carnea de pui prin masina de tocat, insa mare atentie sa folosesti gaurile mai mari pentru ca nu vrei sa faci o pasta. Ideal, este sa ai si bucatele de carne de pui, pentru ca textura chiftelelor sa fie mai buna.
Dupa aceea, curata cateii de usturoi si zdrobestei, iar apoi pune-i peste carnea tocata de pui. Totodata, toaca si verdeata si pune-o tot in acel castron.
La final, taie coaja si apoi inmoaie cele doua felii de paine in putina apa rece. Stoarce foarte bine miezul de apa si dupa aia pune-l peste restul ingredientelor necesare pentru aceata reteta.
Adauga si oul, iar apoi framanta foarte bine compozitia pana ce se omogenizeaza. Acopera castronul folosind o folie alimentara si dupa aceea lasa compozitia pentru chiftele sa stea la rece timp de 10-15 minute.
Urmatorul pas va fi sa formezi aceste chiftele de pui. Le poti face bilute, le poti face plate, in functie de preferinte. Gustul nu va fi afectat sub nicio forma, asa ca nu trebuie sa iti faci griji.
Dupa ce ai format chiftelele, ca trebui sa le dai prin pesmet. Optional, poti folosi faina, insa noi le preferam cu pesmet deoarece vor iesi o idee mai crocante.
Intre timp, pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga foarte bine. Atunci cand uleiul s-a incins, da focul mai mic un pic si pune chiftelele la prajit.
Citeste si: Chiftele de dovlecei cu cartofi. Cum sa le pregatesti si care este reteta
Va fi nevoie sa le lasi timp de 5-10 minute, pana ce acestea vor deveni aurii. Cand le scoti, ai grija sa folosesti si niste prosoape de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei. Nu vrei ca acestea sa fie foarte uleioase.
Reteta de chiftele de pui este gata, asa ca iti dorim pofta buna. Daca preferi cartofii prajiti langa acest preparat, atunci cu siguranta trebuie sa incerci si acest sos special.