Cum sa gatesti pui pe sticla la cuptor. Afla care este cea mai buna reteta pe care o poti folosi, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca puiul sa se gateasca in mod corect. Ce trebuie sa stii!
- 1 pui
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita boia
- 50 ml ulei
- 1 lamaie
- rozmarin (optional)
- cimbru uscat (optional)
Reteta pui pe sticla la cuptor. Cum sa il gatesti perfect
Sa gatesti pui pe sticla la cuptor nu este deloc greu, asa ca iti vom explica ce trebuie sa faci, reteta pas cu pas. Totusi, pentru un gust cat mai bun, asigura-te ca ai un pui de calitate superioara.
Primu lucru cu care vei incepe va fi sa scoti resturile de organe, asa ca este recomandat sa cureti puiul foarte bine la interior.
Dupa ce ai curatat puiul, este timpul sa te ocupi de ingrediente. Iti recomandam sa amesteci toate ingredientele, impreuna cu uleiul, pentru a te asigura ca toate acestea se intrepatrund.
In cazul in care nu iti place unul din ingredientele pe care le-am mentionat, este bine sa renunti la acestea. Foloseste doar ce stii ca iti place, pentru ca trebuie sa gatesti pasarea dupa gustul tau.
Urmatorul pas va fi sa pui pasarea intr-un castron mai mare, iar apoi sa torni mixul de condimente peste aceasta. Maseaza puiul foarte bine pentru ca aromele sa intre cat mai bine si lasa-l apoi timp de 1-2 ore la frigider sau chiar peste noapte, daca timpul ti-o permite.
Citeste si: Cum sa prepari pulpe de pui marinate in iaurt si ce reteta sa folosesti
Apoi, trebuie sa montezi puiul in tava, asa ca poti folosi un suport special, o sticla sau o cutie de bere la 0.5 l. In functie de ce posibilitati ai, alegi cum sa pui pasarea in tava.
Peste aceasta, pune si restul de condimente ramase in castron, eventual chiar poti clati castronul cu foarte putina apa, iar apoi sa torni restul peste pui.
Puiul se va gati in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade Celsus. Vei avea nevoie de aproximativ o ora pentru ca puiul sa se gateasca, insa daca il vrei mai rumenit va trebui sa il mai lasi 10-15 minute.
Pentru a stii daca este gatit, va trebui sa intepi puiul cu un cutit si daca sucurile din acesta ies clare, inseamna ca este numai bun pentru a fi mancat. Bineinteles, alaturi de o garnitura de cartofi copti, cartofi prajitii sau piure ori orez.