Cum sa faci pui cacciatore. Afla care este reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati acest pui in stil vanatoresc. Ce trebuie sa stii pentru a pregati acest fel de mancare la tine acasa!
- 1 kg carne de pui sau 6 pulpe de pui cu piele si os
- 800 g pulpa de rosii sau 2 cutii
- 200 g ciuperci taiate felii
- masline negre fara samburi (optional)
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura busuioc uscat sau 2 linguri busuioc proaspat
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 2 linguri ulei
Reteta pui cacciatore. Cum sa o prepari
Primul lucru pe care il mentionam daca vrei sa pregatesti pui cacciatore este sa folosesti carne de pui cu os, deoarece aceasta va fi mai gustoasa. Bineinteles, daca nu ai la indemana o poti utiliza si pe cea dezosata.
Asadar, dupa ce te-ai asigurat ca ai carnea si aceasta este spalata bine cu apa rece si apoi uscata, va trebui sa o condimentezi folosind sare si piper.
Apoi, pune uleiul la incins intr-o tigaie pentru ca va trebui sa rumenesti carnea de pui. Puiul trebuie gatit in jur de 5 minute pe fiecare parte. Nu te speria daca nu este complet gatit, pentru ca oricum carnea va mai fi preparata inca o data impreuna cu legumele.
Dupa ce ai scos puiul de la rumenit, adauga in aceeasi tigaie legumele. Daca este prea mult ulei atunci mai poti scurge din acesta.
Citeste si: Paste cu piept de pui la cuptor. Cum sa le faci si ce reteta sa folosesti
Pune ciupercile, ceapa taiata julien si ardeiul gras taiat in felii subtiri. Adauga putina sare si piper negru proaspat macinat si pe urma amesteca totul timp de 5 minute, pana ce legumele se vor fi calit.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, adauga cateii de usturoi taiati marunt, dar si oregano si busuioc. Optional, poti pune si putin rozmarin. Amesteca apoi foarte bine pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Urmatorul pas va fi sa adaugi pulpa de rosii. O sa ai nevoie de 800 grame sau de doua cutii. Amesteca foarte bine si lasa totul la foc mic timp de 5 minute.
Dupa asta, adauga carnea de pui pe care ai rumenit-o mai devreme. Lasa totul la foc mic pentru 20-30 de minute. Daca ti se pare ca sosul a devenit prea gros adauga apa sau suopa de pui ori legume.
Nu uita ca la final sa gusti din nou si daca o sa consideri ca mancarea mai are nevoie de sare sau piper sa adaugi din nou aceste ingrediente. Gusturile difera asa ca poti face acest preparat dupa cum il preferi.