Pentru ca sezonul cald a venit si nicio gospodina nu isi doreste sa mai stea in caldura, la bucatarie, astazi o sa va aratam cum sa preparati o prajitura cu capsuni care nu necesita coacere. Rezultatul este genial si familia dumneavoastra o sa o manance numaidecat.
Stim ca sunt mai multe moduri de a prepara aceasta prajitura, asa ca va vom arata doua dintre ele. Ne-am gandit si la cei alergici la lactoza, asa ca o sa va aratam si o reteta care nu contine lapte, smantana sau unt.
- ½ cana migdale sau nuci crude
- ½ cana miez de seminte de floarea soarelui crude
- ½ cana curmale fara sambure
- cacao sau pudra de roscove (dupa gust)
- ½ cana caju inmuiate in apa (tinute timp de 3-4 ore)
- miere de albine (dupa gust)
- 1 cana capsuni proaspete
- 5 linguri ulei de cocos topit
- ½ cana caju inmuiate in apa (tinute timp de 3-4 ore)
- miere de albine
- 1 buc. esenta de vanilie sau baton de vanilie
- 1 lingura seminte de mac
- 5 linguri ulei de cocos topit
Cum sa prepari prajitura cu capsuni si fara coacere
Este foarte simplu sa faceti aceasta prajitura. Primul pas va fi sa maruntiti midgdalele si semintele de floarea soarelui (miez) cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Se adauga si curmalele pentru a lega ingredientele, iar la final amestecati pudra de cacao sau de roscove. Dupa ce compozitia a devenit omogena, puneti intr-o forma si presati amestecul.
Pentru a obtine crema de capsuni, adaugati nucile caju, mierea de albine, capsunile proaspete si uleiul de cocos intr-un blender. Mixati bine, iar crema obtinuta o turnati peste blat. Lasati totul la frigider in jur de 30 de minute, pana ce crema se intareste putin.
Citeste si: Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea
Pentru a prepara crema de vanilie, cu ajutorul unui blender mixati nucile caju, mierea de albine, esenta de vanilie sau semintele (in functie de ce folositi), lingura de seminte de mac si uleiul de cocos.
Amestecati toate ingredientele pana ce compozitia devine omogena. Turnati amestecul peste crema de capsuni. 5 La final, decorati prajitura cu felii de capsuni si frunze de menta, pentru a da o pata de culoare.
Cum sa faci prajitura cu capsuni si crema de branza
Bineinteles, exista mai multe feluri de reteta pentru prajitura cu capsuni fara coacere. In loc de blatul din migdale, seminte si curmale, puteti adauga biscuiti digestivi (400 grame) pe care ii amestecati cu 150 de grame de unt topit, cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Intr-o tava, puneti blatul obtinut din biscuiti si presati foarte bine. Bagati totul la frigider pentru ca blatul sa se intareasca, timp de 30 de minute. Pentru a prepara crema, puteti adauga branza de vaci (300 grame), smantana (300 grame), zahar (100 grame), zahar vanilat (10 grame) si amestecati totul foarte bine folosind un blender.
Se adauga si gelatina (10 grame) pe care o lasati sa se umfle inainte in apa (50 ml). Amestecati compozita foarte bine, pana ce totul devine omogen. Turnati amestecul peste blatul obtinut din biscuiti si puneti totul la frigider timp de minimum patru ore sau peste noapte, depinde cata rabdare aveti. Puteti decora cu frisca si capsuni.