Cum sa faci dulceata de ardei iute. Reteta si ingrediente
Cum sa faci dulceata de ardei iute. Reteta si ingrediente

Cum sa faci dulceata de ardei iute. Reteta si ingrediente


Cum sa faci dulceata de ardei iute. Afla cum sa o prepari la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata care este cea mai buna reteta pe care o poti incerca.

Cum sa faci dulceata de ardei iute. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa faci dulceata de ardei iute. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 5-6 borcane
Ingrediente
Ingrediente dulceata de ardei iute
  • 1 kg ardei iute
  • 500 g ardei kapia
  • 1 kg zahar
  • 20 g sare
  • 100 ml zeama de lamaie

Reteta dulceata de ardei iute. Cum sa o prepari

Dulceata de ardei iute
Dulceata de ardei iute

Cu toate ca suna ciudat, o sa vezi ca dulceata de ardei iute este un preparat foarte gustos. Si daca te temi ca aceasta este iute, afla ca acidul va lua din iuteala ardeiulor, asa ca din acest motiv se foloseste in retete zeama de lamaie sau otet.

Mai mult, atunci cand vrei sa faci dulceata de ardei iute, iti recomandam sa alegi doar ardeii rosii, pentru ca daca o sa folosesti ardei verzi, preparatul final nu va mai arata ca in poze si va avea o culoare verzuie.

Primul lucru cu care vei incepe aceasta reteta va fi sa speli foarte bine ardeii folosind apa rece, iar apoi sa iti iei o pereche de manusi pentru ca acea iuteala ustura daca ai rani pe degete si mai mult, poti da cu mana accidental pe fata.

Dupa ce ai pus manusile, taie coditele ardeilor, iar apoi taie-i pe jumatate. Acele nervuri care dau iuteala, dar si semintele, se indeparteaza cel mai usor folosind o lingurita. Acum ca ai curatat toti ardeii, taie-i in fasii si pune-i intr-un vas.

Borcan cu dulceata
Borcan cu dulceata

Iti recomandam sa speli foarte bine cutitul dupa ce l-ai folosit, dar si tocatorul. Daca vei uita, accidental, ca ai lucrat cu ardeii iuti o sa simti mai tarziu, asa ca nu risca!

Urmatorul pas va fi sa speli ardeii kapia foarte bine. La fel ca si cu ardeii iuti, ardeiilor kapia li se taie codita si dupa asta nervurile, iar apoi se taie fasii. Fasiile de ardei se vor toca intr-un robot de bucatarie sau cu ajutorul unui mixer vertical, pana ce vei obtine o pasta.

Citeste si: Reteta dulceata din flori de salcam. Cum sa o prepari

Mai departe, o sa ai nevoie de o oala mai incapatoare in care vei pune pasta de ardei kapia, ardei iuti taiati felii, zaharul, sarea si zeama de lamaie. Totul se amesteca foarte bine, pana la omogenizare, iar apoi se lasa timp de 1-2 ore pentru ca ardeii sa isi lase zeama.

Oala se da la foc mediu, amestecand ocazional. Dulceata se fierbe in jur de 30 de minute, pana ce incepe sa se lege. Reteta este gata, asa ca tot ce mai trebuie sa faci este sa o lasi la racit timp de 10-15 minute, iar apoi sa o pui in borcane sterilizate.