Cum sa prepari desertul faguri. Fagurii reprezinta acel desert care ne aduce aminte de copilarie, de vizitele la bunici si de vacantele petrecute acolo. Nu este deloc complicat sa faceti aceasta reteta, iar pentru umplutura puteti folosi crema de ciocolata sau un gem, ori o dulceata de caise, pentru ca abia am invatat cum sa o facem. O poti folosi si la reteta de pandispan.
- 3 buc. oua
- 50 gr zahar
- 60 gr ulei
- 50 gr lapte
- 200 gr faina
- 1 buc. esenta de vanilie
- 1 praf sare
- 1 plic praf de copt
- 500 ml lapte rece
- 50 gr nuca macinata
- 4 linguri faina
- 4 linguri cacao
- 1 buc. esenta de rom
- ½ unt
Cum sa prepari cojile (aluatul) pentru desertul faguri
Intr-un vas bateti cele trei oua impreuna cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugati uleiul, laptele si esenta de vanilie. Dupa ce ati amestecat bine, adaugati treptat si faina. Amestecati in continuare pana ce totul devine omogen.
Pentru a coace cojile pentru faguri, va trebui sa folositi o forma care se pune pe foc sau o presa electrica pentru vafe. Orice metoda ati alege, nu uitati ca la inceput sa ungeti cu o pensula pe care ati inmuiat-o in putin ulei, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.
Folositi o lingura pentru a pune cate putin din compozitie, in fiecare forma, apoi inchideti aparatul. Dureaza cam 3-4 minute pana ce se coc, insa depinde foarte mult de puterea aparatului, asa ca va veti da seama pe parcursul operatiunii.
Dupa ce ati terminat cu cojile de faguri, lasati-le sa se raceasca in timp ce va ocupati de crema de cacao.
Cum sa prepari crema de cacao
Pentru a face crema, puneti zaharul cu faina si cacao intr-o cratita. Folosind un tel, amestecati. Puneti laptele rece putin cate putin, trebuie sa evitati formarea cocoloaselor Cratita se pune la foc mic si amestecati pana ce compozitia se ingroasa.
Dupa ce ati obtinut acest lucru, luati cratita de pe foc si adaugati ½ pachet de unt. Amestecati si puneti din nou cratita pe foc, pana ce untul se topeste de tot. Luati cratita de pe foc, lasati sa se raceasca putin compozitia si adaugati esenta de rom impreuna cu nuca. Amestecati in continuare si luati din nou cratita de pe foc.
Citeste si: Cum sa faci chec oparit, secretele celui mai pufos chec pe care o sa-l faci vreodata
Folosind o lingura, puneti crema pe un fagure, dupa care acoperiti cu perechea acestuia, totul trebuie sa arate ca un sandvis. Bineinteles, puteti folosi si crema de ciocolata din comert, gem sau dulceata de caise, pentru ca tocmai am invatat sa o facem.
Puteti umple fagurii cu ce umplutura doriti. Dupa ce ati terminat de umplut toti fagurii, asezati totul intr-o cutie de plastic inchisa ermetica si puneti la frigider timp de 24 de ore. Veti vedea ca fagurii se vor inmuia si vor deveni extrem de fragezi.