Ciocolata de casa este gustul copilariei multora dintre noi. Aromele intense de lapte praf si unt nu le poti uita foate usor, asa ca va vom dezvalui secretul deserului de casa de neuitat! Trebuie sa va spun de la inceput ca este o reteta usor de preparat, dar extrem de gustoasa.
- 500 gr lapte praf
- 450 gr zahar
- 150 ml apa
- 100 g cacao neagra
- 150 g unt de masa cu 80 % grasime
- 50 g alune
- 50 g fistic
- 50 g stafide
- 50 g nuci
Ciocolata de casa. Cum sa prepari cea mai buna reteta
Nu va faceti griji, nici cel mai incepator bucatar nu o sa aiba probleme in prepararea acestui delicious desert. Asadar, sa incepem reteta pentru cea mai buna ciocolata de casa. Pentru inceput vom pune zaharul si apa intr-o cratita sa fiarba.
Va spuneam ca exista un secret al celei mai bune ciocolate de case. Ei bine, consistenta siropului este. Acesta trebuie sa fie foarte bine legat pentru a obtine o ciocolata cat mai densa. Daca lasati siropul sa fiarba mult timp, atunci veti avea o ciocolata tare si nisipoasa. Insa, daca il fierbti mai putin, veti obtine desertul mai cremos.
Daca aveti un termometru in bucatarie, atunci fierbeti zaharul la o temperatura de 115 grade Celsius. In caz contrar, lasati cratita la foc mare timp de 5 minute, pana cand zaharul s-a dizolvat complet.
De asemenea, puteti sa testati siropul daca este legat bine luand un strop de sirop intre degete. In momentul in care despartiti degetele trebuie sa se intinda ca un fir subtire. Asta inseamna ca siropul este preparat perfect.
Reteta ciocolata de casa. Cand ati terminat de preparat siropul, il dati la o parte de pe foc. Untul il taiati bucatele mici, apoi il puneti in sirop si amestecati bine pana se omogenizeaza. Apoi il lasati sa se raceasca.
Calitatea laptelui praf este foarte importanta. Cel mai bun lapte praf este cel alimentar, clasic, pe care il stim din copilarie. Mare atentie! Laptele praf de bebelusi NU este bun pentru aceasta reteta.
Dupa ce ati ales laptele, il cerneti intr-un vas incapator (ca sa nu ramana cocoloase). Peste el se cerne si cacaoa si se amesteca bine. Este necesar sa ai multa rabdare atunci cand faci reteta pentru cea mai buna ciocolata de casa.
Siropul nu trebuie sa se raceasca complet, ci trebuie sa il aveti la o temperatura de 40-45 de grade ca sa poata fi usor de modelat. Cand ati obtinut temperatura corecta a siropului, il turnati peste laptele praf si cacao.
Amestecati compozitia cu o lingura, la inceput. Apoi treceti la framantat cu mana, pana obtineti o compozitie omogena.
Citeste si: Cum sa faci chec in 3 culori din 5 oua. Cea mai buna reteta
Daca o preferati simpla, atunci veti trece direct la modelare. Insa, daca va place cu fructe uscate, atunci le puteti adauga in compozitie si le amestecati bine.
Pregatiti o tava in care sa puneti toata compozitia delicioasa. Asterneti o hartie de copt, iar daca nu aveti, ungeti tava cu unt.
Apoi turnati masa de ciocolata calduta si nivelati foarte bine. Cam asta e tot. Acum o puneti la racit intr-o camara mai racoroasa sau in frigider.
Daca v-a ramas compozitie, sa stiti ca puteti face niste bile delicioase pe care sa le tavaliti prin putina nuca de cocos, apoi le puneti in cosulete de hartie. Acestea for „fura” ochii copiilor dumneavoastra.
Pofta la degustat! Nu intreaga tava, pentru ca are multe calorii!