Cum sa faci chifle de burger la tine acasa. Reteta pentru a iesi pufoase
Cum sa faci chifle de burger la tine acasa. Reteta pentru a iesi pufoase

Cum sa faci chifle de burger la tine acasa. Reteta pentru a iesi pufoase


Cum sa faci chifle de burger. Afla care este reteta pentru a le prepara la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a iesi pufoase. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa faci chifle de burger la tine acasa. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa faci chifle de burger la tine acasa. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 8 chifle
Ingrediente
Ingrediente chifle de burgeri
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 100 g apa
  • 210 g lapte (3.5% grasime)
  • 50 g unt (82% grasime)
  • 1 plic drojdie uscata sau 15 g drojdie proaspata
  • 10 g sare
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • seminte de susan de presarat pe deasupra

Reteta chifle de burger. Cum sa le prepari la tine acasa

Chifle de burger
Chifle de burger

Daca si tu obisnuiesti sa prepari hamburger acasa, atunci cu siguranta o sa te intereseze si aceasta reteta pentru a face chifle de burger. Nu de alta, dar cele facute in casa sunt mult mai bune decat cele pe care le cumperi din comert si in plus, stii ce pui in compozitia acestora.

Primul lucru cu care incepi atunci cand prepari chiflele este sa pui laptele intr-o cratita, alaturi de unt si apa, iar apoi sa o pui la foc mic. Amesteca pana ce untul s-a topit in totalitate, iar apoi ia cratita de pe foc. Nu este necesar ca laptele sa fiarba, trebuie doar sa lasi untul sa se topeasca!

Apoi, intr-un castron mai incapator amesteca faina impreuna cu zaharul si drojdia. Dupa ce laptele s-a mai racit un pic, se adauga peste faina. Apoi, pune si oul si incepi sa framanti pana ce vei obtine un aluat.

Citeste si: Reteta hamburger vita. Cum sa o prepari si care sunt ingredientele

Aluatul nu se va lasa la dospit acum, asa ca poti sa formezi deja chiflele. O chifla va trebui sa aiba in jur de 120 de grame, asa ca o sa obtii cam 8 chifle din tot aluatul pe care l-ai facut.

Dupa ce ai format cele 8 chifle, acestea se acopera cu o carpa curata sau cu o folie alimentara si se lasa la dospit timp de 30-45 de minute.

Urmatorul pas va fi sa pui chiflele dospite pe o tava pe care ai pus deja o hartie de copt. Acestea se vor unge cu un galbenus batut impreuna cu 2 linguri de lapte, iar pe deasupra se vor presara seminte de susan. Optional, se pot pune orice alte seminte doresti.

Cuptorul se va preincinge la temperatura de 200 grade Celsius, iar apoi chiflele se coc timp de aproximativ 15 minute sau pana ce incep sa se rumeneasca.

Dupa ce timpul a trecut, chiflele se scot din cuptor si se lasa la racit. Acestea trebuie sa fie reci pentru a le putea taia si pentru a le putea folosi atunci cand prepari hamburger acasa.