Reteta tort de morcovi. Desi vedem, in general, morcovul ca pe o leguma care nu are ce cauta intr-un tort, trebuie sa stiti ca tortul de morcovi (carrot cake) este unul dintre cele mai sanatoase deserturi. Iata cum sa faci tort de morcov, cel mai sanatos dulce posibil!
Intr-adevar, acest desert are o cantitate destul de mare de morcovi, insa nu va lasati pacaliti pentru ca gustul clasic al acestei legume nu se simte si chiar dau o textura foarte interesanta blatului.
- 250 gr faina
- 2 lingurite scortisoara pudra
- ½ lingurita ghimbir pudra
- ½ lingurita cuisoare pudra
- ¼ lingurita nucsoara pudra
- ½ lingurita sare
- 2 lingurite zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 50 gr zahar brun
- 100 gr zahar alb
- 130 ml ulei
- 3 buc. oua
- 100 ml lapte
- 300 gr morcovi cruzi rasi
- 400 gr crema de branza
- 200 gr mascarpone
- 120 gr unt
- 100 gr zahar pudra
- 2 lingurite extract de vanilie
- nuci pecan pisate si morcovi din zahar pentru decor
Cum sa prepari blatul pentru tortul de morcovi
Intr-un bol puneti faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Adaugati si praful de scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, zahar vanilat. Amestecati totul foarte bine.
Intr-un alt vas puneti ouale, zaharul brun si zaharul alb. Adaugati uleiul si amestecati foarte bine folosind un tel de bucatarie.
Dupa ce totul s-a omogenizat, adaugati si tot amestecul de faina pe care l-ati obtinut in primul bol. In amestecul omogenizat, adaugati laptele. Totul se amesteca pana ce compozitia devine omogena.
Citeste si: Cum se face tortul de zahar ars. Reteta si lista cu ingrediente
Dupa ce ati terminat, puteti adauga si morcovii rasi. Bineinteles, amestecati totul pentru a incorpora morcovul ras in blat.
Compozitia se pune in doua forme de tort, pe care le-ati tapetat cu hartie de copt. Cuptorul se incinge si el la 180 de grade Celsius. Puneti compozitia pentru blat la cuptor si lasati-o timp de 25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata atunci le puteti scoate si da la racit.
Dupa racire, fiecare blat se va taia in doua parti egale, astfel incat sa obtineti patru blaturi pentru tortul de morcovi.
Tort de morcovi. Cum sa prepari crema de branza si cum il asamblezi
Este momentul sa ne ocupam si de crema tortului de morcovi, nu uitati ca aceasta trebuie sa iasa pufoasa! Pentru preparare, este nevoie sa punem toate ingredientele intr-un bol si sa le amestecam cu ajutorul unui mixer pana ce vom obtine o crema pufoasa.
Asamblarea tortului de morcovi. A venit si momentul asamblarii tortului. Incepem cu asezarea primului blat, peste care punem crema de branza. Continuati la fel si cu celelalte blaturi, insa nu uitati sa mai pastrati un pic de crema pentru a imbraca tortul.
Daca nu vreti, nu este absolut nicio problema, acesta se poate face fix cum il doriti! Totusi, nu uitati sa puneti tortul la frigider pentru cateva ore.