Conopida la cuptor. Cum sa prepari cea mai delicioasa reteta
Conopida la cuptor. Cum sa prepari cea mai delicioasa reteta

Conopida la cuptor. Cum sa prepari cea mai delicioasa reteta


Conopida la cuptor. Afla cum sa prepari cea mai delicioasa reteta si de ce ingrediente ai nevoie. Care sunt pasii pentru a obtine un gust absolut delicios si secretele pentru ca preparatul tau sa iasa crocant.

Conopida la cuptor. Cum sa prepari cea mai delicioasa reteta – Cuprins:
Conopida la cuptor. Cum sa prepari cea mai delicioasa reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Bucatarie: Internationala
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente conpida la cuptor
  • 1 conopida
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita frunze uscate de cimbru
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • patrunjel proaspat

Cum sa prepari cea mai buna conopida la cuptor

Conopida la cuptor
Conopida la cuptor

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand prepari conopida la cuptor este sa o cureti de frunze, iar apoi sa o speli foarte bine. Va fi nevoie sa tai si putin din cotor, insa nu foarte adanc deoarece risti ca leguma sa se faca bucatele si preparatul final nu va mai arata atat de bine.

Dupa ce ai spalat-o, conopida se pune de-o parte sa se usuce, iar intre timp pregatim mixul de condimente. O sa ai nevoie de un blender sau un mixer, pentru a iti usura munca.

Pune cateii de usturoi, uleiul de masline, sarea, cimbrul, paprika si coaja de lamaie intr-un castron, iar apoi folosind un blender transforma totul intr-o pasta. Practic, acesta este secretul retetei de conopida la cuptor.

Folosind pasta de condimente, se unge toata conopida si apoi se pune intr-o tava sau un vas termorezistent. Totul merge la cuptor, pe care il preincingi la temperatura de 180 grade Celsius.

Conopida este gata dupa aproximativ o ora sau atunci cand a inceput sa fie rumena la suprafata. O poti teste si cu un cutit, iar daca se strapunge cu usurinta este gata de servire. 

Reteta de conopida la cuptor este gata, insa inainte de a o servi va terbui sa presari putin patrunjel tocat pe deasupra. Iti dorim pofta buna!

Beneficiile consumului de conopida

Conopida gatita
Conopida gatita

In cazul in care nu stiai, conopida a inceput sa fie consumata in Europa pe la sfarsitul secolului al XV-lea si dace parte din aceeasi familie de legume ca si broccoli, varza sau varza kale.

O portie de conopida poate asigura 77% din aportul zilnic necesar de vitamina C, dar si 20% din aportul zilnic necesare de vitamina K. Pe langa acestea, conopida contine si magneziu, potasiu, fosfor sau mangan. Asadar, poti sa incepi de pe acum sa gatesti conopida la cuptor.

Vitamina K ajuta la formarea oaselor, iar asta inseamna ca daca o sa consumi conopida in mod constant, iti vei intari sistemul osos.

Citeste si: Cum sa faci sos de usturoi KFC. Reteta secreta si ingrediente

Datorita continutului de apa si fibre, conopida ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult, consumul de conopida protejeaza mucoasa stomacului, ceea ce inseamna ca scade si riscul de dezvoltare al ulcerului gastric.

Conopida reduce si inflamatiile, iar daca o incluzi in dieta ta aceasta leguma poate preveni constipatia. Studiile arata ca leguma poate inlocui cu succes alimente ce contin multe calorii, iar aici mentionam orezul sau faina.

Totusi, specialistii avertizeaza ca nu trebuie sa consumi excesiv conopida, din cauza faptului ca se poate acumula acid uric in organism, ceea ce poate duce la aparitia pietrelor la rinichi sau a unor afectiuni precum guta.