Chiftele de ton. Afla cum sa le prepari la tine acasa si care este cea mai buna reteta italieneasca pe care sa o incerci. Ce trebuie sa stii pentru a iesi crocante si care este lista cu ingrediente de care ai nevoie.
- Ingrediente chiftele de ton
- 400 g ton
- 50 g seminte de pin
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 legatura patrunjel verde sau marar
- 100 g pesmet
- 25 g parmezan ras
- 2 oua
- 1 lamaie
- 1 lingurita rasa scortisoara
- ulei de masline
- sare
- piper negru proaspat macinat
Chiftele de ton. Cum sa le faci si care este reteta italieneasca
In cazul in care nu ai incercat niciodata sa faci chiftele de ton, te sfatuim sa incerci aceasta reteta italieneasca. Preparatul final te va lasa fara cuvinte si cu siguranta o sa o faci destul de des dupa ce le-ai gustat.
Pentru preparare poti utiliza ton la conserva sau ton proaspat. Desigur, chiftelele o sa iasa mai bune daca folosesti carne de ton proaspata, insa nu este absolut nicio problema daca alegi sa utilizezi tonul la conserva. Poti alege conserve cu ton in suc propriu sau in ulei de masline.
Primul pas in prepararea chiftelelor va fi sa toci marunt tonul. Chiar si daca folosesti ton la conserva tot o sa fie nevoie sa faci acest lucru. Dupa ce ai maruntit tonul va trebui sa il tragi la tigaie impreuna cu semintele de pin si scortisoara. Adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.
Tonul se trage la tigaie timp de un minut sau pana ce semintele de pin au devenit aurii. Dupa asta, ia tigaia de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca timp de 5 minute. Este esential sa faci asta atunci cand pregatesti chiftele de ton.
Urmatorul pas va fi sa adaugi parmezanul, oregano, patrunjel tocat si pesmetul, iar apoi sa amesteci foarte bine pana la omogenizare.
Dupa asta, adauga ouale, parmezanul ras si zeama de la o lamaie si amesteca din nou foarte bine. Pentru un plus de savoare poti adauga si putina coaja de lamaie.
Citeste si: Chiftele de ciuperci. Cum sa pregatesti aceasta reteta de post
Dupa ce ai facut compozitia pentru chiftele de ton, este momentul sa le dai si o forma. Le poti face rotunde sau plate, dupa bunul plac, gustul nu va fi influentat sub nicio forma. De asemenea, pentru a le face mai crocante, la final le mai poti tavali prin putin pesmet.
Chiftelele nu trebuie puse imediat la prajit ci se vor tine in frigider timp de o ora. Abia dupa asta le poti prajit in putin ulei de masline sau ulei de floarea soarelui. Acestea vor fi gata de servit atunci cand devin aurii. Le poti combina cu o portie de paste cu sos de rosii sau le poti servi ca atare.