Cum sa faci tinctura de propolis la tine acasa. Rapid si usor!
Cum sa faci tinctura de propolis la tine acasa. Rapid si usor!

Cum sa faci tinctura de propolis la tine acasa. Rapid si usor!


Cum sa prepari tinctura de propolis la tine acasa, fara sa mai fie nevoie sa o cumperi din magazin. Care sunt ingredientele de care ai nevoie si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii cand o pregatesti!

Cum sa faci tinctura de propolis la tine acasa. Rapid si usor! – Cuprins:

Ce beneficii ofera aceasta tinctura

Propolis
Propolis

In cazul in care nu stiai, tinctura de propolis vine cu o multime de beneficii si pentru ca este un produs natural, are o gama larga de utilizari.

In primul rand, tinctura te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar datorita flavonoizilor pe care ii contine propolisul. In acelasi timp, aceasta tinctura te poate ajuta sa tratezi raceala, dar si gripele sezoniere ori durerile in gat.

In cazul in care ai probleme gastro-intestinale afla ca tinctura este un remediu natural extrem de eficient pentru a trata ulcerul gastric sau gastrita. Totodata, va regla si secretia de suc gastric a organismului tau sau leziunile ale mucoasei stomacale.

Daca ai anumite probleme ale cavitatii bucale precum afte, abcese dentare sau gingivite, afla ca poti folosi tinctura de propolis pentru a scapa de aceste probleme.

In acelasi timp, tinctura va stopa si formarea placii bacteriene, ceea ce inseamna ca iti vei proteja dintii impotriva cariilor si vei calma posibilele dureri.

Mai mult, tinctura poate fi utilizata si pentru ranile exterioare, asa ca o poti folosi cu succes pentru a vindeca ranile sau arsurile. Si afectiunile cutanate pot fi vindecate cu succes daca folosesti aceasta tinctura.

Totusi, ar trebui sa stii ca tinctura nu poate fi utilizata pentru copii care au o varsta sub 7 ani, de femeile care sunt insarcinate sau alapteaza, dar nici de persoanele care nu au voie sa consume alcool sau au alergii la propolis.

Cum sa prepari tinctura de propolis la tine acasa

Tinctura de propolis
Tinctura de propolis

Ei bine, tinctura de propolis se prepara foarte usor, insa ce trebuie sa stii este ca ai nevoie de ingrediente de calitate. Asadar, este recomandat ca propolisul pe care il folosesti sa nu aiba impuritati.

Daca nu stiai, se intampla ca propolisul sa contina mici aschii provenite de la lemnul de pe peretii stupilor, dar si o cantitate prea mare de ceara.

Un propolis de calitate are o culoare brun-roscata, asa ca daca acesta este prea inchis la culoare este posibil sa aiba o cantitate pre mare de ceara.

Totodata, propolisul de calitate este putin mai moale, semn ca nu exista prea multe impuritati si nu a fost recoltat prin razuire.

Citeste si: Cum sa deosebesti un borcan cu miere contrafacuta de un produs natural

Pentru a prepara o tinctura cu o concentratie de 30% o sa ai nevoie de 100 ml alcool de 70 de grade si de 30 g propolis. Daca vrei sa obtii o tinctura cu o concentratie de 70%, va fi necesar sa maresti cantitatea de propolis la 70 g.

Mai departe, o sa ai nevoie de o sticla curata, pe care ar fi bine sa o cureti inainte cu alcool sanitar. Pune propolisul si alcoolul, apoi agita bine sticla si las-o intr-un loc racoros.

Continutul sticlei se agita de cateva ori pe zi, iar dupa ce ceara se va depune pe fundul acesteia, inseamna ca tinctura este gata. Tot ce mai trebuie sa faci este sa strecori continutul folosind un tifon steril, iar apoi sa inchizi sticla folosind un dop ermetic.