Solutie cuprica antiinghet tip MIF. Afla cum sa o folosesti in mod corect pentru a proteja pomii fructiferi de temperaturile scazute, dar mai ales in ce conditii trebuie aplicata. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi!
Solutie cuprica antiinghet tip MIF. Cum sa o aplici in mod corect
Solutie cuprica antiinghet tip MIF. Pentru cei ce nu au auzit pana acum de o astfel de solutie, trebuie sa stie ca aceasta combina substante precum cupru, sulf, azot si glicani, iar toate acestea vor proteja pomii fructiferi si le vor oferi o rezistenta mai mare in fata stresului termic.
Produsul se poate aplica primavara, dar si toamna. Totodata, mai poate fi golosit la vita de vie, la culturile de legume, dar si la culturile de grau sau rapita.
Cuprul prezent in solutia antiinghet va ajuta la intarirea peretilor celulari, dar in acelasi timp va contribui si la cicatrizarea tesuturilor care au fost afectate de inghet.
In acelasi timp, azotul este necesar pentru a ajuta la regenerarea frunzelor, asa ca va grabi procesul de recuperare dupa ce acestea au fost expuse la temperaturi negative. Sulful este utilizat pentru a imbunatati toleranta pomilor fructiferi la stresul provocat de temperaturile scazute.
Concentratia solutiei o sa difere in functie de temperaturile care sunt asteptate. Spre exemplu, daca aceasta solutie cuprica antiinghet tip MIF va avea o concentratie de 1-2%, atunci va putea fi folosita pentru a proteja pomii de temperaturi de pana la -3 grade Celsius.
Daca temperaturile sunt asteptate sa scada pana la valoarea de -5 grade Celsius atunci solutia aplicata trebuie sa aiba o concentratie de 5%.
Pentru temperaturile care scad pana la -10 grade va trebui sa aplici un tratament cu o solutie a carei concentratie este de 10%. Asadar, cu cat este mai concentrata cu atat solutia va fi mai eficienta. Poti cumpara o astfel de solutie de pe Emag.ro.
Expertii ne sfatuiesc sa aplicam solutia chiar si inainte ca pomii fructiferi sa infloreasca, dar si dupa ce fructele sau format. Astfel, vei proteja viitoarea recolta de fructe.
Bineinteles, atunci cand o aplici trebuie sa nu fie vant puternic, deoarece solutia nu va mai adera uniform pe frunzele sau florile pomilor fructiferi. Mai mult, este indicat sa porti si ochelari de protectie si manusi pentru a te proteja si a nu intra in contact cu produsul respectiv.
Citeste si: Cum sa protejezi trandafirii de inghet. Greseli de evitat!
Mai trebuie mentionat faptul ca acest produs este compatibil cu fungicide, dar si cu insecticide, asa ca poate fi aplicat chiar daca ai efectuat si alte tratamente pentru pomii fructiferi din livada ta.
Totodata, poti combina aceasta solutie cuprica antiinghet tip MIF impreuna cu produsul fertilizant Polisulf. Calciul si sulful se vor cristaliza la exterior, ceea ce inseamna ca vor oferi protectie suplimentara.
Acest amestec poate inlocui tratamentele cu uleiuri horticole, care sunt compuse din ulei vegetal si insecticid. Produsul fertilizant Polisulf are efect caustic si poate descompune ouale insectelor, dar in acelasi timp si tegumentul insectelor.