Pastrarea muscatelor peste iarna. Cum sa ai grija de florile tale?
Pastrarea muscatelor peste iarna. Cum sa ai grija de florile tale?

Pastrarea muscatelor peste iarna. Cum sa ai grija de florile tale?


Pastrarea muscatelor peste iarna. Afla ce trebuie sa faci si cum sa ai grija de florile tale preferate. Iti vom explica cum ar trebui sa le pastrezi pe toata durata sezonului rece, pentru ca atunci cand vine primavara sa revina la viata. Bucura-te de florile muscatelor pe toata durata anului.

Pastrarea muscatelor peste iarna

Ghivece de muscate
Ghivece de muscate

Pastrarea muscatelor peste iarna. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa pregatesti muscatele pentru iarna.

Pentru a face acest lucru, va fi necesar sa le scoti din ghivece si sa scuturi foarte bine pamantul prins pe radacini. Nu este nevoie sa le speli pentru a indeparta tot pamantul, ci doar sa le scuturi bine.

Citeste si: Cum sa ai grija de florile de apartament

Dupa aceea, pune plantele intr-un loc lipsit de lumina, in acelasi timp lipsit de umezeala, si lasa-le sa se usuce pentru cateva zile. Astfel, vei evita formarea mucegaiului pe toata durata sezonului rece.

Dupa 2-3 zile, plantele s-au uscat, asa ca trebuie sa le punem intr-o punga de hartie sau intr-un ziar.

Apoi, depoziteaza-le intr-o camera lipsita de lumina, insa ai grija ca temperatura sa fie cuprinsa intre 7 si 12 grade Celsius.

Depozitarea muscatelor se poate face si in ghivecele in care acestea sunt plantate. Inainte de venirea inghetului, taiati muscatele astfel incat sa aiba o inaltime de 10-15 cm. Ar trebui sa indepartati si ramurile care au devenit lemnoase sau care par a fi moarte.

Cum sa depozitezi si sa pastrezi muscatele pe perioada iernii?

Pastrarea muscatelor peste iarna
Pastrarea muscatelor peste iarna

Pastrarea muscatelor peste iarna. Dupa cu am mentionat mai sus, ar trebui sa alegi un loc lipsit de lumina, insa mai ales lipsit de umezeala. Muscatele trebuie tinute cu radacinile in sus, pentru ca astfel umezeala este fortata sa se duca in tulpini.

Pe langa asigurarea unei temperaturi cuprinse intre 7 si 12 grade Celsius, ar mai trebui sa verifici muscatele lunar pentru a te asigura ca acestea nu au mucegait, dar si pentru a inlatura frunzele uscate din punga in care le pastrezi.

In acelasi timp, verifica si tulpina muscatelor, iar daca aceasta este ofilita atunci arunca planta. Atunci cand plantele devin foarte uscate, trebuie sa le bagi in apa. Ar trebui sa faci acest lucru o data la 3 saptamani. Daca alegi sa le depozitezi in ghiveci, trebuie sa uzi plantele tot o data la 3 saptamani.

Pastrarea muscatelor peste iarna
Pastrarea muscatelor peste iarna

Totodata, daca anumite parti din muscate devin negre sau au un aspect mucegait, acestea trebuie taiate.

Daca unele plante dau semne de boala, acestea trebuie indepartate pentru ca nu vrei sa transmiti la toate ghivecele.

Pe timpul iernii, ghivecele pot fi pastrate unele langa altele insa tineti cont ca spatiul in care le depozitati trebuie sa permita o buna aerisire.

Pe langa acest lucru, ar fi bine sa aerisesti spatiul pe cat de des posibil. Nu uita ca lipsa de ventilatie si umiditatea ridicata poate duce la putrezirea radacinilor.

Cum sa plantezi muscatele din nou, la venirea primaverii

Replantare muscate primavara
Replantare muscate primavara

Pastrarea muscatelor peste iarna. Atunci cand vine primavara si temperaturile nu mai scad sub valoarea de 0 grade Celsius de o luna si jumatate, e timpul sa plantezi din nou muscatele.

Totusi, va trebui sa tai plantele pe care le-ai pastrat pe durata iernii, asa ca iti sugeram sa faci acest lucru in aer liber, deoarece vei face destula mizerie.

Primul pas este sa tai radacinile foarte lungi, dar si tulpina, astfel incat toata muscata sa aiba undeva la 10 cm. Dupa aceea, planteaza-o intr-un ghiveci plin cu pamant umed.

Nu credem ca mai este nevoie sa spunem ca muscatele trebuie plantate in ghivece cu gauri pentru drenaj, pentru a evita putrezirea radacinilor.

Mai mult, daca utilizati o farfurie sub ghiveci, ar trebui sa puneti si pietricele.