Ingrijire bonsai de interior. Afla cum sa faci asta in mod corect pentru ca arborele in miniatura sa creasca sanatos, dar si ce trebuie sa iei in considerare. Iata cum sa procedezi si care sunt pasii pe care sa ii urmezi!
Ingrijire bonsai de interior. Cum sa ai grija de acest arbore in miniatura
Ingrijire bonsai de interior. Daca si tu ai cumparat sau ai primit un bonsai, atunci ar trebui sa stii cum sa ingrijesti acesti arbori in miniatura. Nu de alta, dar sunt cateva aspecte pe care trebuie neaparat sa le iei in considerare.
In primul rand, trebuie sa stii ca acesti arbori prevera un mediu cu o umiditate mai ridicata. Drept urmare, este o idee buna sa folosesti nu recipient cu pulverizator, dupa care sa aplici apa pe frunzele bonsaiului. Astfel, ii oferi un mediu optim.
O alternativa la aceasta metoda este sa pui un castron cu apa langa bonsai. In acest mod, cresti umiditatea fara prea mult efort si bonsaiul se va dezvolta in mod corect.
Si daca tot am vorbit de apa, mare atentie cand uzi bonsaiul. Este recomandat sa faci asta doar cand pamantul de la suprafata ghiveciului este uscat. Daca o sa il uzi prea des, radacinile bonsaiului o sa inceapa sa putrezeasca, iar primul semn care te va anunta asta va fi caderea frunzelor.
Rezolvarea va fi sa muti bonsaiul intr-un alt ghiveci si sa schimbi pamantul, iar apoi sa astepti ca acesta sa isi revina. De asemenea, poti taia si radacinile moarte sau necrozate.
Totodata, este foarte important sa uzi bonsaiul in mod regulat. Daca nu are destula apa, bonsaiul o sa inceapa sa isi piarda din frunze, asa ca mare atentie!
Pentru o crestere corecta, va trebui sa ai grija si de taierea ramurilor. Foloseste unelte bine ascutite pentru a le indeparta pe cele prea lungi, moarte sau rupte. In acest mod, cresterea este stimulata si bonsaiul va dezvolta noi ramuri.
Pentru a creste sanatos, bonsaiul are nevoie de lumina, insa nu lumina directa a soarelui deoarece asta poate sa afecteze frunzele, dar si scoarta acestuia. Expertii ne sfatuiesc sa punem bonsaiul pe un pervaz la o fereastra indreptata catre Sud, este cal mai bun loc pe care il poti alege.
Ca oricare alta planta, un bonsai are nevoie de nutrienti. Asadar, asigura-te ca il fertilizezi in timpul perioadei de vegetatie, asa ca poti cumpara un ingrasamant special pentru acesti arbori in miniatura.
Citeste si: Inmultire Monstera. Cum sa faci asta corect, pentru a obtine cele mai bune rezultate
Totusi, respecta cantitatile recomandata pentru a ul folosi corect. Daca o sa pui prea mult ingrasamant, este posibil ca bonsaiul sa fie afectat.
Si pamantul este important iar bonsaiul are nevoie de unul cu o drenare foarte buna si bine aerisit. In caz contrar, radacinile pot fi asfixiate. Si in acest caz, iti recomandam sa folosesti un pamant special pentru bonsai pe care il poti cumpara de la o florarie sau un magazin de plante.
Tine minte ca bonsaiul trebuie mutat intr-un alt ghiveci o data la 2-3 ani. Alege un ghiveci mai mare de fiecare data, pentru a oferi destul spatiu radacinilor, insa mare atentie sa nu le rupi atunci cand faci transplantarea.
Ca orice alta planta, bonsaiul poate fi afectat de daunatori precum afidele, acarienii sau paduchi lanosi. Tine minte sa il inspectezi regulat, pentru a actiona daca este vreo problema si sa folosesti un insecticid.