De ce se usuca Craciunita. Cum sa ajuti planta sa isi revina si care sunt cauzele
De ce se usuca Craciunita. Cum sa ajuti planta sa isi revina si care sunt cauzele

De ce se usuca Craciunita. Cum sa ajuti planta sa isi revina si care sunt cauzele


De ce se usuca Craciunita. Afla cum sa ajuti planta sa isi revina, dar mai ales care pot fi cauzele ce pot duce la uscarea acesteia. Ce trebuie sa stii si ce ar trebui sa faci daca planta incepe sa se usuce.

De ce se usuca Craciunita. Cum sa ajuti planta sa isi revina si care pot fi cauzele – Cuprins:

De ce se usuca Craciunita. Cum sa procedezi si sa ajuti planta sa isi revina

De ce se usuca Craciunita
De ce se usuca Craciunita

De ce se usuca Craciunita. Daca si tu ai o astfel de planta in casa si ai observat recent ca incepe sa se usuce, atunci o sa iti explicam care pot fi cauzele si ce poti face pentru a o salva.

Primele semne care te anunta ca planta are probleme sunt ingalbenirea frunzelor sau rasucirea acestora la varfuri, dar si faptul ca frunzele incep sa se usuce la varfuri. Totodata, caderea frunzelor reprezinta un alt semn care te anunta ca planta are probleme.

Asadar, acum ca stii care sunt semnele, o sa iti spunem si principalele cauze. Prima cauza poate fi lipsa de apa, asa ca tine minte sa uzi planta de fiecare data cand are nevoie. Ideal este sa o uzi cand pamantul de la suprafata este uscat.

Cea mai buna rezolvare este sa pui o cantitate mai mare de apa, iar apoi sa o lasi sa se scurga prin gaurile de drenaj din ghiveci. Asadar, mare atentie!

Totusi, nu exagera cu cantitatea de apa, pentru ca o alta cauza care duce la uscarea Craciunitei este udatul in exces. Primul strat de 3 cm de pamant din ghiveci trebuie sa fie uscat atunci cand uzi planta, asa ca verifica-l inainte de a ii pune apa.

Ghiveci cu Craciunita
Ghiveci cu Craciunita

Caderea frunzelor la Craciunita poate fi din cauza putrezirii radacinilor. Asadar, mare atentie si verifica sa vezi daca ghiveciul are gauri de drenaj, pentru a permite excesului de apa sa se scurga.

De ce se usuca Craciunita. Ei bine, planta mai poate fi afectata de temperatura, asa ca daca pui ghiveciul langa o fereastra sau langa o usa, diferentele de temperatura o sa o afecteze si frunzele o sa inceapa sa cada.

Craciunita creste foarte bine la temperaturi cuprinse intre 18 si 23 de grade Celsius, dar si unde are parte de lumina indirecta a soarelui. Daca o sa o muti intr-un loc cu lumina moderata si mai rece, aceasta cu siguranta va incepe sa se usuce.

Citeste si: Cand se uda Craciunita. Cum sa faci asta in mod corect si cat de des

Tine ghiveciul departe de sursele de caldura, de pervazul ferestrelor sau de zonele apropiate de usi. Plantele sunt sensibile la diferentele de temperatura, asa ca ghiveciul trebuie tinut intr-un loc unde temperatura va fi constanta.

Prea multa caldura poate duce la uscarea Craciunitei. Pe langa sursele de caldura, planta poate fi afectata si de razele ultraviolete, asa ca daca o sa pui ghiveciul unde lumina soarelui ajunge direct pe frunze, atunci cu siguranta acestea o sa inceapa sa se usuce.

Tine minte si faptul ca prea putina lumina o sa afecteze iarasi planta. Daca aceasta pare slabita sau daca este prea alungita, atunci locul in care ai pus ghiveciul nu este bun si ar trebui pozitionat mai aproape de lumina.