De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti. Cum sa protejezi plantele si care sunt cauzele
De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti. Cum sa protejezi plantele si care sunt cauzele

De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti. Cum sa protejezi plantele si care sunt cauzele


De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti. Afla cum sa protejezi plantele din gradina ta, care sunt cauzele ce duc la ingalbenirea frunzelor, dar si ce solutii exista pentru a proteja cultura de castraveti. Iata ce trebuie sa stii si ce tratamente sunt necesare!

De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti. Cum sa protejezi plantele si care sunt cauzele – Cuprins:

De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti

De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti
De ce se ingalbenesc frunzele la castraveti

De ce se ingalbenesc frunzele la plantele din gradina ta, ce trebuie sa stii. Ei bine, acest fenomen se intampla de regula in perioada in care apar legumele, asa ca plantele vor consuma o cantitate mai mare de nutrienti.

Plantele au nevoie de mai mult potasiu, iar acest macroelement are si un impact asupra gustului legumelor sau a culorii acestora. Mai mult, potasiul face plantele mai rezistente impotriva bolilor si a daunatorilor.

Dezavantajul in cazul unei carente de potasiu este ca fructele se vor deforma si vor avea aspect de para, dar in acelasi timp pot avea si gust amar.

Totodata, plantele au nevoie si de azot. In cazul unei carente de azot frunzele vor incepe sa se ingalbeneasca, iar plantele vor creste mult mai greu.

Mai mult, poate exista si o deficienta de fier sau de calciu. Asadar, castravetii vor avea nevoie de ingrasaminte aplicate la timp!

Cum sa previi ingalbenirea frunzelor la castraveti. Tratamente

Frunze galbene la castraveti
Frunze galbene la castraveti

Acum ca stii de ce se ingalbenesc frunzele la castraveti, ar fi bine sa stii si cum sa previi ingalbenirea frunzelor. Iata ce tratamente sunt necesare.

Plantele au nevoie de nutrienti in diferite perioade. Spre exemplu, atunci cand au 6-8 frunze adevarate, cel mai consumat macroelement va fi azotul. Odata cu aparitia bobocilor florali si inceputul infloririi, plantele vor avea nevoie de fosfor. Cand legumele incep sa devina mature, plantele au nevoide potasiu.

Citeste si: Frunze galbene la rosii. Cum sa combati si care sunt cauzele

Asadar, aplica un ingrasamant de tip NPK (azot, fosfor, potasiu) pentru castravetii din gradina. Desigur, trebuie sa iei in considerare si nevoie de calciu sau azot. Tine minte ca daca o sa aplici prea mult calciu, potasiul nu va mai fi absorbit de radacinile plantelor.

Pe langa nevoia de ingrasaminte, castravetii au nevoie si de apa. Astfel, pentru a te asigura ca plantele absorb nutrientii va trebui ca pamantul sa fie mentinut umed, mai ales in perioada in care apar legumele.

Nu trebuie sa folosesti nici o cantitate prea mare de apa deoarece vei spala principalii nutrienti din sol si mai mult decat atat, risti ca radacinile sa fie afectate de putregai.

Este indicat sa mentii umiditatea din sol prin aplicarea unui strat de mulci. In acest mod faci si o economie de apa, deoarece poti reduce si frecventa udarilor.