De ce se ingalbenesc castravetii si cum sa previi acest fenomen
De ce se ingalbenesc castravetii si cum sa previi acest fenomen

De ce se ingalbenesc castravetii si cum sa previi acest fenomen


De ce se ingalbenesc castravetii. Afla care sunt cauzele care duc la ingalbenirea castravetilor, dar mai ales cum sa previi acest fenomen in gradina ta. Iata ce trebuie sa stii si cum sa actionezi!

De ce se ingalbenesc castravetii si cum sa previi acest fenomen – Cuprins:

De ce se ingalbenesc castravetii. Care sunt cauzele si cum sa previi

De ce se ingalbenesc castravetii
De ce se ingalbenesc castravetii

De ce se ingalbenesc castravetii. Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare, atunci cu siguranta te-ai lovit de o problema destul de des intalnita. O sa iti explicam in randurile ce urmeaza ce trebuie sa faci pentru ca recolta de castraveti sa nu fie afectata.

Ce duce la ingalbenirea castravetilor? De regula, principalele cauze sunt legate de mediul inconjurator. Legumele se pot ingalbeni din cauza faptului ca sunt prea coapte, din cauza lipsei de azot din sol sau din cauza soiului neadaptat pentru conditiile climatice.

Asadar, castravetii se pot ingalbeni daca nu ii culegi la timp. Acestia trebuie culesi atunci cand au o culoare verde inchis, cand sunt tari la atingere si cand au o lungime de 14-15 cm.

Castravetii au nevoie de aproximativ 50-70 de zile de la plantare pentru a creste. Atunci cand este varf de sezon castravetii se culeg o data la 1-2 zile, iar expertii ne sfatuiesc sa facem acest lucru dimineata devreme deoarece vrejul plantelor nu are o temperatura prea mare.

Citeste si: Cum sa obtii o recolta bogata de castraveti. Sfaturi utile

Ideal ar fi sa folosesti o foarfeca atunci cand ii culegi pentru a nu afecta vrejul. Este indicat sa mai ramana 6-7 mm de codita la castraveti pentru ca acestia sa se pastreze mai bine si o sa fie crocanti timp de 3 zile daca ii pastrezi la temperatura camerei. La frigider o sa reziste mai mult.

Dupa cum spuneam mai sus, o alta cauza care duce la ingalbenirea castravetilor este lipsa de azot din sol. Daca nu stiai, azotul ajuta castravetii sa prinda acea culoare verde, dar si la cresterea frunzelor.

Atunci cand ii plantezi, ar fi bine sa folosesti si un ingrasamant precum mranita sau o fertilizator cu eliberare treptata. Plantele au nevoie de nutrienti (azot, potasiu, fosfor), asa ca este indicat sa le fertilizezi o data la 4 saptamani pana ce nu mai produc legume.

Cea de-a treia cauza o reprezinta soiul de castraveti pe care l-ai ales. Exista posibilitatea ca acesta sa nu creasca in conditiile climatice oferite. Asadar, alege un soi care se preteaza la conditiile climatice, dar si la tipul de sol din gradina ta.