Cum sa scapi de dihori si care sunt cele mai bune metode
Cum sa scapi de dihori si care sunt cele mai bune metode

Cum sa scapi de dihori si care sunt cele mai bune metode


Cum sa scapi de dihori. Afla care sunt cele mai bune metode pentru a iti proteja pasarile din curte. Ce trebuie sa stii, cum sa iti dai seama de un posibil atac si cum ar trebui sa le protejezi pentru a nu fi atacate.

Cum sa scapi de dihori si care sunt cele mai bune metode – Cuprins:

Cum sa iti dai seama de un posibil atac al dihorilor

Cum sa scapi de dihori
Cum sa scapi de dihori

Inainte de a iti explica ce trebuie sa faci si cum sa scapi de dihori, ar fi bine sa stii si cum sa iti dai seama de un posibil atac al acestui animal. Nu de alta, dar trebuie sa stii cu ce te confrunti pentru a intelege cum sa actionezi.

In primul rand, trebuie sa stii ca atunci cand un dihor (Mustela putorius) isi face simtita prezenta pe langa cotet sau pe langa locul unde acestea stau, pasarile o sa devina mai agitate. De asemenea, puii nu vor mai iesi din cotet.

Atunci cand dihorul ataca, acesta nu va omora una sau doua pasari, ci va incerca sa sacrifice intreaga populatie de gaini. In cazul in care dihorul a atacat si nu a omorat toate pasarile, acesta cu siguranta se va intoarce pana ce le va nimici in totalitate.

Cu toate ca pentru a se hrani are nevoie doar de o pasare, dihorul va incerca sa decapiteze toate pasarile si sa Duca din ele intr-un loc unde le poate depozita pentru a se hrani ulterior.

Asadar, daca ai gasit gainile decapitate, atunci cu siguranta a fost vorba de un atac al dihorului. Pentru ca iti poate omora toate pasarile, este absolut necesar sa stii cum sa scapi de dihori!

Cum sa scapi de dihori

Dihor
Dihor

Daca si tu ai probleme in gospodarie si vrei sa stii cum sa scapi de dihori, iti spunem ca ai de a face cu un animal inteligent si precaut, asa ca nu o sa fie usor sa il capturezi.

Tocmai de aceea, ar trebui sa stii cum sa previi aparitia acestuia pe langa locul unde iti tii pasarile. Nu de alta, dar este mai usor sa previi decat sa iti bati capul pentru a il captura.

In primul rand, ar trebui sa stii ca un cotet pentru pasari trebuie construit pe piloni. Daca este construit direct pe pamant, dihorul poate sapa pe langa acesta si se poate strecura in cotetul pasarilor.

Totusi, daca ai un cotet construit direct pe pamant, va fi necesar sa pui o plasa marunta pe langa acesta, pe care sa o ingrobi la o adancime de 50-70 cm. Este indicat ca in partea de jos a cotetului sa pui o tabla metalica, in acest fel te asiguri ca pradatorul nu o sa isi faca loc inauntru.

Citeste si: Cum sa scapi de cartite si ce metode sunt eficiente

Mai mult, este indicat sa pui un cotet de caine langa locul unde iti tii pasarile. Mirosul acestuia va face dihorul sa evite gospodaria.

Totodata, mirosul de capra nu este tolerat de dihor. Daca o sa atarni pe peretii cotetelor bucati din piele de tap, dihorii vor percepe acel miros ca pe un pericol si vor evita locul.

Cum sa scapi de dihori. Mai poti apela si diverse dispozitive electronice care emit unde sonore ultrasonice. Acestea afecteaza sistemul nervos al dihorului sau organele auditive si din aceasta cauza va evita acea zona. Poti cumpara un astfel de dispozitiv de pe Emag.

Pe langa acele dispozitive sonore mai poti instala si dispozitive de iluminare care functioneaza pe baza de senzor de miscare. Atunci cand un dihor se apropie, lumina va porni si animalul se va speria.

O alta solutie pentru a tine la distanta dihorii este smoala. Aplica smoala pe peretii cotetelor si vei reusi sa tii la distanta acest daunator.