Cum sa ingrijesti muscatele tiroleze sau curgatoare. Afla cum sa ai grija de aceste flori curgatoare si ce ar trebui sa iei in considerare daca si tu planuiesti sa cumperi astfel de plante. De asemenea, iti mai spunem si care sunt bolile care afecteaza muscatele tiroleze.
Cum sa ingrijesti muscatele tiroleze (curgatoare)
Iata cum sa ingrijesti aceste flori originare din Africa de Sud si ce ar trebui sa ai in vedere in cazul in care planuiesti si tu sa iti cumperi atunci cand vine sezonul cald.
In primul rand, pamantul pe care il folosesti pentru muscatele curgatoare, trebuie sa fie un amestec de mranita, nisip si pamant de frunze.
Desigur, pamantul trebuie sa fie bine drenat, cu fertilitate media, dar si un pH intre neutru-slab alcalin.
Citeste si: Cum trebuie sa ingrijesti Begonia
Cum sa ingrijesti muscatele tiroleze. Udarea este extrem de importanta. Cu toate ca muscatele tiroleze sunt rezistente la seceta, spre deosebire de muscatele obisnuite.
Totusi, udarea ar trebui sa se faca zilnic, mai ales daca florile se afla in bataia soarelui si temperatura este ridicata.
Udatul acestor flori trebuie sa se faca la baza tulpinii si in nici un caz cu apa prea rece sau prea calda.
Si daca tot am vorbit despre lumina soarelui, muscatele tiroleze iubesc lumina asa ca iti recomandam sa pui jardinierele in locuri unde bate soarele, chiar si pe perioada verii. Plantele trebuie sa aiba acces la lumina soarelui cel putin 6 ore pe zi.
Cand aducem in discutie fertilizarea, acest procedeu se face in perioada de crestere, adica din luna aprilie pana in luna septembrie.
Ingrasamintele trebuie sa contina fosfor si potasiu, asa ca iti recomandam cele cu eliberare lenta ori ingrasamintele lichide.
Cum sa ingrijesti muscatele tiroleze. Ingrasamintele lichide vor actiona mai rapid, asa ca vor remedia mai repede o deficienta. Totusi, iti recomandam sa folosesti fertilizantii care se elibereaza controlat de 3 sau 4 luni.
Citeste si: Cum trebuie sa ingrijesti un gutui japonez
In cazul in care vrei sa stimulezi inflorirea acestor muscate, trebuie sa indepartezi inflorescentele care s-au ofilit deja.
Va trebui sa rupi partile uscate de la baza punctului unde au inceput sa se formeze. Astfel, vei stimula si formarea de noi flori.
Temperatura optima pentru ca muscatele tiroleze sa creasca si sa infloresca este de 18-20 de grade Celsius pe timpul zilei si de 10-12 grade Celsius pe timpul noptii.
Boli si daunatori ai muscatelor tiroleze
Cum sa ingrijesti muscatele tiroleze. Ca si celelalte flori, muscatele curgatoare sunt afectate de diverse boli sau daunatori, asa ca e necesar sa stii care sunt acestea si cum le poti tine sanatoase.
Ei bine, principala boala care afecteaza muscatele tiroleze este putregaiul cenusiu. Aceasta boala este usor de identificat, pentru ca pe spatele frunzelor vor aparea pete de vuloare gri inchis.
Citeste si: Pastrarea muscatelor peste iarna. Cum sa ai grija de florile tale?
Aceasta boala apare atunci cand exista exces de umiditate, asa ca mare atentie cand uzi plantele.
Totodata, aducem in discutie si musculita alba de sera, paduchii lanosi sau afidele, pentru ca acestia sunt principalii daunatori. Vei scapa destul de usor de acesti daunatori utilizand insecticide specifice.
Iti mai recomandam sa eviti si udarea muscatelor atunci cand soarele este puternic, pentru ca este posibil sa apara si arsurile solare. Uda florile dimineata sau seara, cand este mai racoare.