Cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi. Iata secretele
Cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi. Iata secretele

Cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi. Iata secretele


Cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi. Iata ce trebuie sa faci pentru a inmulti trandafirii prin butasi si cum te pot ajuta legumele cand faci acest lucru. Stim ca suna ciudat, insa este o metoda dovedita, dar mai ales o metoda ieftina.

Cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi. Iata secretele – Cuprins:

Cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi. Ce trebuie sa faci?

Butasi trandafir
Butasi trandafir

Cu toate ca multi cred ca acest lucru este, de fapt, un mit, trebuie sa stii ca metoda functioneaza chiar foarte bine. Bineinteles, exista niste pasi pe care trebuie sa ii respecti, pentru a te asigura ca iti va reusi. Iata cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi.

Inainte de toate, asigura-te ca foarfeca pe care o vei folosi pentur a taia tulpina trandafirului este dezinfectata. De asemenea, trebuie sa alegi un trandafir a carei tulpina sa fie tanara, adica una care a crescut in acel an si care a produs si flori.

Citeste si: Cum sa ingrijesti trandafirii pe timp de vara. De cata apa au nevoie pe canicula?

Recomandam ca bucata de trandafir taiata sa aiba undeva la 15-20 de cm. Butasii terbuie pusi imediat intr-o vaza sau intr-un recipient cu apa, pentru a mentine umezeala. 

Atunci cand faci inmultirea trandafirilor cu cartofi este foarte important sa faci taietura sub un mugur, deoarece acolo va fi locul de unde se va forma radacina. In acelasi timp, ar fi bine sa indepartezi frunzele si tepii, insa iti recomandam sa lasi 2 frunze pentru a te asigura ca planta continua procesul de fotosinteza.

Un alt detaliu la care trebuie sa fim atenti este ca atunci partea de jos sa fie taiata la un unghi de 45 de grade, pentru a favoriza dezvoltarea noilor radacini. Totodata, nu uita ca o sa ai nevoie si de un hormon de inradacinare.

Cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi
Cum sa faci inmultirea trandafirilor cu cartofi

Pasii pentru inmultirea trandafirilor cu cartofi sunt destul de simpli, trebuie sa infigi butasul de trandafir in cartof, iar leguma va ajuta planta cu nutrienti si va permite dezvoltarea de noi radacini. 

Iti recomandam totusi sa faci o gaura in cartof cu o surubelnita dezinfectata si abia apoi sa infigi butasul. Alege o surubelnita care are un diametru mai mic decat tulpina trandafirului!

Urmatorul pas va fi sa plantezi cartoful. Daca ai o gradina plantezi cartoful direct in gradina, in caz contrar il poti pune intr-un ghiveci. Pentru a ajuta dezvoltarea radacinilor, poti acoperi butasul de trandafir cu un borcan sau o sticla de plastic taiata.

Un alt truc pe care trebuie sa il ai in vedere este sa pui in groapa care trebuie sa aiba o adancime de 15 cm un strat de nisip cu o grosime de 5 cm. Dupa ce ai pus cartoful in groapa, acopera-l si preseaza solul pentru a te asigura ca nu raman goluri de aer. Pasul final va fi asteptarea, asa ca inarmeaza-te cu rabdare!