Cum sa faci copilirea castravetilor. Afla cum sa ai grija de plantele din gradina sau din solar si ce trebuie sa stii despre ingrijirea acestora. De ce se copilesc castravetii si ce trebuie sa iei in considerare atunci cand o faci.
De ce se copilesc castravetii?
Copilirea castravetilor. In primul rand, trebuie sa stii ce este copilitul si in ce consta aceasta operatiune. Ei bine, copilirea este o operatiune care consta in inlaturarea lastarilor care apar la baza plantelor si care se hranesc cu seva plantei.
Practic, acesti copili impiedica nutrientii sa ajunga in varful plantei, insa fara a da rod. Cu siguranta ai vazut si tu cum arata copilii, deoarece acestia seamana cu niste carcei.
Prin copilire, vei ajuta plantele sa se dezvolte mai bine, iar asta inseamna ca o sa ai si o productie mai mare de legume. Vei ajuta castravetii sa creasca mai repede, deoarece substantele nutritive vor hrani legumele care se dezvolta.
Cum sa faci copilirea castravetilor si ce tratament sa aplici dupa aceea
Acum ca stii de ce se copilesc castravetii, ar trebui sa stii si cum sa faci asta in mod corect. Nu de alta, dar daca acesti copili vor depasi lungimea de 5 centimetri, va rezulta o scadere a productiei cu pana la 20%.
Prima copilire se face atunci cand plantele au o inaltime de 70 de centimetri si au flori. Iti recomandam sa faci acest lucru dimineata devreme, insa dupa ce roua s-a uscat.
O a doua copilire se va face atunci cand plantele au o inaltime de 150-160 cm. In acea perioada va trebui sa ciupesti lastarii laterali dupa un fruct si 2-3 frunze.
Citeste si: Cum sa faci copilirea rosiilor si cu ce le stropesti dupa acest proces
Dupa ce plantele depasesc inaltimea de 160 cm, poti face copilirea castravetilor in acest mod: poti lasa 3 lastari ciupiti la 1-2 frunze, in functie de vigurozitatea plantei. Astfel, pe tulpina vei lasa in jur de 7-8 castraveti.
Copilirea castravetilor se face cu mana sau cu ajutorul unei foarfece. Daca vorbim despre plante mature, ar trebui sa alegi foarfeca, deoarece nu vrei sa cauzezi rani plantei.
Operatiunea trebuie sa inceapa de la baza plantei, acolo unde iti recomandam sa faci si defolierea. Astfel, frunzele care sunt afectate de boli sau daunatori vor fi inlaturate.
Iti mai recomandam sa aplici si un tratament dupa ce ai facut copilirea castravetilor, deoarece vei ajuta plantele sa isi revina mai repede si vei evita aparitia bolilor. Iti recomandam sa faci un tratament cu un fungicid, asta daca vrei sa folosesti substante chimice. Daca nu vrei, poti acoperi ranile provocate plantei cu cenusa sau carbune pisat.