Cum sa cresti spanac la ghiveci si ce trebuie sa stii
Cum sa cresti spanac la ghiveci si ce trebuie sa stii

Cum sa cresti spanac la ghiveci si ce trebuie sa stii


Cum sa cresti spanac la ghiveci. Afla care sunt conditiile de crestere, de cata lumina are nevoie spanacul, dar si ce trebuie sa iei in considerare pentru ca plantele sa se dezvolte cum trebuie. Iata ce trebuie sa stii si de la ce temperaturi germineaza semintele.

Cum sa cresti spanac la ghiveci si ce trebuie sa stii – Cuprins:

Cultivare spanac la ghiveci. Cum sa procedezi

Cultivare spanac la ghiveci
Cultivare spanac la ghiveci

Daca si tu vrei sa cultivi spanac la ghiveci trebuie sa stii ca nu este chiar atat de greu sa pui semintele si sa il ingrijesti pentru a te bucura si de micile roade.

In primul rand, trebuie sa stii cont de umiditate si de temperatura. Spanacul este destul de sensibil la temperaturi ridicate sau foarte scazute. Spre exemplu, daca este prea cald frunzele se vor arde si se vor ofili, iar daca este prea frig semintele nu vor germina.

Asadar, ghiveciul in care pui semintele de spanac trebuie tinut la temperaturi de peste 7 grade Celsius, insa ideal este ca temperatura constanta sa fie de 18 grade Celsius pentru ca plantele sa rasara repede.

Semintele de spanac o sa rasara in aproximativ doua saptamani, insa asigura-te ca le pui la o adancime de un centimetru in pamant. Nu le pune prea adanc deoarece plantele o sa rasara mai greu.

Totodata, spanacul trebuie protejat daca temperaturile depasesc 27 de grade Celsius, iar daca este cazul iti recomandam sa muti ghiveciul unde temperaturile sunt un pic mai scazute.

Umiditatea prea ridicata sau prea scazuta nu reprezinta o mare problema pentru spanac. Totusi, asigura-te ca il uzi la timp, atunci cand pamantul de la suprafata ghieveciului s-a uscat.

Rasaduri de spanac
Rasaduri de spanac

Cel mai bine este sa bagi un deget in pamant pentru a il testa cat de uscat este. Si inca ceva, atunci cand pui apa la spanac pune-l la baza plantelor si astfel eviti si aparitia bolilor fungice cauzate de umiditatea prea mare.

Tine cont de faptul ca pamantul trebuie sa fie bine drenat si ghiveciul trebuie sa aiba gauri de drenaj pentru ca apa in exces sa se scurga. Ar fi bine sa folosesti si un pamant de calitate ce contine nutrientii necesari sau sa utilzezi un ingrasamant cu eliberare treptata, bogat in azot.

Ghiveciul cu spanac trebuie pozitionat intr-un loc unde plantele beneficiaza de cel putin 7-9 ore de lumina. Vorbim despre lumina directa a soarelui, asa ca il poti pune pe pervaz fara nicio problema.

Citeste si: Cum sa cultivi rosii in ghivece, la bloc sau casa. Reguli de urmat

Bineinteles, in perioada de vara, atunci cand lumina este puternica ar fi bine sa il muti pentru ca razele ultraviolete sa nu arda frunzele. Pune ghiveciul astfel incat plantele sa se bucure de lumina, insa sa nu fie afectate de razele soarelui.

De regula, o sa poti recolta primele frunze de spanac la aproximativ 40-50 de zile de cand plantele au inceput sa apara. Pentru asta o sa ai nevoie doar de o foarfeca ascutita pentru a putea taia frunzele de la baza plantelor.

Taie frunzele la o distanta de un centimetru fata de pamant, insa niciodata nu taia mai mult de 25-30% din totalul frunzelor de la o planta, pentru ca aceasta sa isi continuie procesul de fotosinteza si sa creasca in continuare.