Combaterea greierilor. Cum sa o faci si care sunt cele mai bune metode
Combaterea greierilor. Cum sa o faci si care sunt cele mai bune metode

Combaterea greierilor. Cum sa o faci si care sunt cele mai bune metode


Combaterea greierilor. Afla cum sa o faci, de ce sunt daunatori in gradina, dar si care sunt cele mai bune metode pentru a scapa de aceste insecte. Iata ce trebuie sa stii si ce pagube pot produce!

Combaterea greierilor. Cum sa o faci si care sunt cele mai bune metode – Cuprins:

Cat timp traieste un greiere

Greiere in gradina
Greiere in gradina

Inainte sa vorbim despre combaterea greierilor, ar fi bine sa stii si cat timp traieste un greiere, dar si in ce stadii poate fi intalnit.

Ei bine, primul stadiu este cel de oua si femelele pot sa depuna pana la 100 de oua. Perioada in care se depun ouale in pamant este primavara (sfarsitul lunii aprilie), iar totul dureaza aproximativ 2 saptamani. Ouale sunt depuse la o adancime de 25 cm.

Urmatorul stadiu este cel de nimfa, iar aceasta perioada va dura intre 8 si 12 saptamani. Practic, nimfele seamana cu adultii, insa diferenta este ca acestea inca nu si-au dobandit aripile.

Cel de-al treilea stadiu este cel de adult, iar greierii pot trai intre 2 si 3 luni. Totusi, ciclul total de viata al unui greiere, de la ou la adult, este de aproximativ un an.

Vestea proasta este ca exista aproximativ 900 de specii de greieri si pe langa gradina, ii mai putem gasi si in casa. De regula, aceste insecte sunt atrase de locurile intunecate si cu umiditate ridicata, dar si de gunoi sau plante aflate in putrefactie.

Greierii pot manca aproape orice, fiind omnivori. Asta ineamna ca pot manca plante, se pot hrani cu firimiturile pe care le gasesc in casa, dar in acelasi timp pot manca si alte insecte.

Combaterea greierilor. Cum sa faci asta si ce trebuie sa stii

Combaterea greierilor
Combaterea greierilor

Combaterea greierilor. Dupa cum spuneam, greierii sunt atrasi de locurile umede, intunecate, dar si de locurile unde depozitezi gunoiul. Pentru a preveni aparitia acestora, ar trebui sa te asiguri ca folosesti plase de tantari la geamuri sau la usi, dar si ca gunoiul nu este imprastiat prin gradina sau descoperit.

Este destul de usor sa identifici greierii in gradina sau casa ta, deoarece ii poti auzi cantand. Dupa ce ai identificat locurile in care stau acestia, poti folosi capcane lipicioase.

Citeste si: Cum sa scapi de coropisnite. Metode istete de combatere, 100% naturale

Capcanele se amplaseaza in apropierea surselor de gradina, dar si in locurile greu accesibile sau cele cu umiditatate ridicate. Nu sunt toxice pentru animalele de companie, asa ca nu este nicio problema.

De regula, greierele de camp poate fi cea mai mare problema care poate aparea in gradina ta, deoarece acesta se poate hrani cu plante precum cartofi sau mazare, dar si cu multe altele dintr-o gradina de zarzavat. Pentru a il combate iti recomandam sa folosesti Decis Mega EW 50, un insecticid piretroid ce poate fi aplicat doar o data la 2 saptamani!