Combaterea broastelor din gradina. Cum sa scapi de acestea din curte
Combaterea broastelor din gradina. Cum sa scapi de acestea din curte

Combaterea broastelor din gradina. Cum sa scapi de acestea din curte


Combaterea broastelor din gradina. Afla ce trebuie sa faci pentru a le tine departe de gradina ta, dar si de ce le gasesti in curte. Ce trebuie sa stii si care sunt cele mai eficiente metode.

Combaterea broastelor din gradina. Cum sa scapi de acestea din curte – Cuprins:

Broasca in gradina. Avantaje si dezavantaje

Broasca in gradina
Broasca in gradina

In primul rand, inainte sa vorbim despre combaterea broastelor din gradina, ar fi bine sa stii si la ce sunt utile aceste animale amfibii tetrapode.

Ei bine, broastele (Anura) pot tine sub control problema daunatorilor din gradina ta, pentru ca acestea se hranesc cu tantari, muste, gandaci, omizi, paianjeni sau melci.

Broastele consuma o cantitate destul de mare de insecte intr-o noapte, asa ca acestea pot fi extrem de utile in gradina. In cazul in care ai o sursa de lumina in gradina sau in curte, atunci cu siguranta o sa ai si niste broscute care viziteaza acel loc pentru a se hrani.

Totodata, broastele semnaleaza ca in gradina sau curtea ta este un ecosistem sanatos. Acestea sunt foarte sensibile la toxine si alti factori poluatori precum fungicide si pesticide, asa ca daca ai o gradina sanatoasa cu siguranta o sa ai si broaste.

Tine cont de faptul ca populatia de broaste fluctueaza pe parcursul unui an, asa ca este normal sa nu le vezi timp de cateva luni. Acestea apar in numar mai mare incepand cu primavara sau cand temperaturile cresc. In general, aceasta este perioada cand oamenii iau in considerare combaterea broastelor din gradina.

In sezonul ploios o sa vezi mai multe broaste, pe cand in timpul verii atunci cand temperaturile cresc foarte mult si apare fenomenul de seceta, acestea isi vor indrepta atentia in alte parti unde exista mai multa apa.

Caine atras de broasca
Caine atras de broasca

La capitolul dezavantaje aducem in discutie faptul ca unele specii de broaste pot fi otravitoare pentru animalele de companie. Broastele secreta anumite toxine care functioneaza ca un sistem de aparare, asa ca daca ai un caine sau o pisica ar trebui sa acorzi atentie si acestui fapt.

Toxina nu este neaparat mortala, insa secretiile broastelor pot irita cavitatea bucala a animalelor sau pot da peste cap sistemul digestiv. In cazul in care se intampla acest lucru, animalul de companie trebuie dus rapid la veterinar.

Broastele sunt si purtatoare de agenti patogeni care pot afecta ecosistemele. Mai mult, in zonele urbane, broastele pot fi purtatoare de Salmonella.

Bineinteles, un alt dezavantaj este ca broastele sunt zgomotoase. Cel putin pe perioada verii, broastele fac adevarate “concerte” pe timpul noptii, asa ca nu multi suporta acest lucru si asta adauga un gram de disconfort.

Unele specii de broaste sunt specii invazive, care pot schimba sau degrada ecosistemele in care ajung. Practic, broastele vor consuma resursele de hrana a altor specii si de aceea, intreg ecosistemul va fi dat peste cap.

Combaterea broastelor din gradina. Cum sa faci asta

Combaterea broastelor din gradina
Combaterea broastelor din gradina

In primul rand, pentru a tine sub control broastele din gradina sau curtea ta, este necesar sa ai un gard. Iti recomandam sa pui unul de sarma prin care broastele nu pot intra sau unul de lemn, prin care acestea nu se pot strecura indiferent de marime.

Totodata, este bine sa elimini locurile in care broastele se pot ascunde. Tocmai de aceea, este necesar sa tai buruienile in mod constant pentru ca acestea sa nu creasca prea inalte, sa tunzi iarba o data pe luna sau la 2-3 saptamani sau sa nu tii pietre prin curte, prin care broastele se pot ascunde.

Dupa cum spuneam, broastele sunt atrase de umiditate sau de locurile in care se afla apa. Ei bine, tine sub control toate aceste lucruri si broastele nu vor fi atrase de gradina sau curtea ta.

Citeste si: Combaterea paduchilor la gaini. Cum sa aplici tratamentele

Am zis mai sus ca broastele sunt atrase de sursele de lumina, deoarece acolo se strang insectele pe timp de noapte. Daca o sa stingi luminile pe care le ai in curte sau in gradina, insectele nu se mai aduna si broastele vor fi fortate sa isi gaseasca hrana prin alte parti.

Cu toate ca pare greu de crezut, otetul ajuta la combaterea broastelor din gradina. Prepara o solutie 1:1 din otet si apa, adica adauga parti egale de apa si otet, iar apoi pulverizeaz-o prin locurile pe unde stii ca se aduna broastele. Otetul va provoca intepaturi la nivelul picioarelor, asa ca broastele vor parasi zona. Mare atentie sa nu pulverizezi solutia pe plantele tale!

Alternativ, poti folosi zatul de cafea pe care sa il pui in locurile pe unde stau broastele. Pentru ca este acid, zatul de cafea cauzeaza senzatii de arsuri si broastele nu vor mai sta in zonele respective.

Acelasi efect il are si sarea. Pune sare grunjoasa prin locurile in care stii ca se aduna broastele, iar acestea nu vor mai sta acolo. Mare atentie sa nu pui sare in zonele in care exista plante, pentru ca vei afecta fertilitatea solului.