Cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii
Cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii

Cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii


Cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii. Verile ultimilor ani au devenit din ce in ce mai lungi si mai calduroase, spre bucuria celor care iubesc temperaturile ridicate in termometre. Oricand de mult am iubi insa sezonul cald, trebuie sa recunoastem ca uneori tot ce ne dorim este sa ne racorim si sa ne putem relaxa la o temperatura confortabila.

Cum sa pastrezi racoare in casa in zilele toride de vara

Cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii. Caldura excesiva produce stari de moleseala si poate ajunge chiar sa iti ia din energia de peste zi. Suntem siguri ca stiti insa aceste lucruri si ca si voi va doriti sa stiti care sunt acele cateva lucruri pe care le puteti face pentru ca in locuinta voastra sa se pastreze o temperatura confortabila pe timpul verii.

Acopera geamurile

Jaluzele la geam
Jaluzele la geam

In timpul sezonului cald, atunci cand temperaturile de afara depasesc limita bunului simt, este recomandat sa nu lasi geamurile total neacoperite. Motivul este unul cat se poate de simplu, aceasta practica urmand sa nu iti aduca numai lumina naturala in casa, ci si multa caldura. Asadar, e bine sa stii cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii.

Poti apela in schimb la niste draperii sau la jaluzele deschise la culoare, care vor reduce cantitatea de caldura care va intra in locuinta ta. Atentie insa, nu este deloc o idee buna sa acoperi geamurile cu materiale inchise la culoare, acestea atragand caldura.

De asemenea, daca iti doresti sa mergi si mai departe, poti acoperi geamurile cu folie de aluminiu. Bineinteles, nu uita nici sa inchizi geamurile in mijlocul zilei, atunci cand caldura de afara este cea mai mare. Daca iti doresti aer curat in locuinta ta, poti lasa geamurile deschise pe timpul noptii, atunci cand si afara este mai racoare.

Inchide sursele de caldura

Aspirator
Aspirator

Prin surse de caldura intelegem toate acele obiecte care folosesc electricitate pentru a putea functiona. Este recomandat ca in timpul sezonului cald toate aceste surse de caldura sa fie cat mai putin utilizate. Mai mult decat atat, atunci cand nu sunt puse in functiune, cel mai bine este sa le scoti din priza. Va fi foarte folositor, mai ales ca inveti cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii.

Spre exemplu, haideti sa ne indreptam atentia catre laptop. Daca stii ca nu il vei folosi pentru urmatoarele cateva ore, cel mai bine este sa il inchizi, nu sa il lasi in stand-by.

Citeste si: Cum sa protejezi pomii fructiferi pe canicula. Soiuri mai putin rezistente

Aspiratorul este o alta sursa de caldura importanta pentru locuinta ta! Potrivit specialistilor, in timpul verii este recomandata folosirea lui fie dimineata, fie seara, atunci cand caldura nu mai este atat de mare.

De asemenea, nu lasa televizorul deschis pentru ore in sir daca tu nu esti in acea camera pentru a te uita la emisiunile sau serialele preferate. Toate aceste aparate emana caldura atunci cand sunt folosite, asa ca cel mai bine ar fi sa nu le folosesti prea mult in timpul verii.

Mai multe plante

Plante in casa
Plante in casa

Cum sa pastrezi racoare in casa pe timpul verii. Ei bine, un colt verde al locuintei tale se va dovedi cu adevarat util in timpul verii. Plantele nu numai ca vor infrumuseta aspectul locuintei, dar vor mentine si racoarea.

Explicatia este foarte simpla, in timpul procesului de transpiratie plantele pierzand apa, ceea ce face ca atmosfera din camera in care se afla sa fie mai racoroasa.

In acelasi timp, aerul va fi mult mai curat! Daca nu stii la ce plante sa apelezi, iti poti indrepta atentia catre o feriga, un ficus sau o aloe vera.

Cum sa pastrezi racoare in casa pe timp de vara. Trucuri folositoare

Cum sa pastrezi racoare in casa
Cum sa pastrezi racoare in casa

Te-ai intrebat vreodata daca lenjeria de pat pe care o folosesti este una potrivita pentru vara?! Ei bine, iti spunem ca in timpul sezonului cald este indicat sa folosesti o lenjerie de pat din bumbac, care permite pielii sa respire si care te va face sa transpiri mai putin in timpul noptii.

Ti se pare ca perna pe care dormi degaja caldura? Inveleste perna in pungi de plastic si pune-o la congelator pentru doua sau trei ore. Efectul de racorire este garantat!

Nu in cele din urma, acorda o atentie sporita si izolarii locuintei tale. Este important ca locuinta sa fie bine izolata termic pentru a respinge caldura in timpul verii si pentru a o retine la interior pe timpul iernii!