Cat timp rezista borcanele cu dulceata si cum sa le pastrezi in mod corect
Cat timp rezista borcanele cu dulceata si cum sa le pastrezi in mod corect

Cat timp rezista borcanele cu dulceata si cum sa le pastrezi in mod corect


Cat timp rezista borcanele cu dulceata. Afla pentru ce perioada de timp le poti pastra si le poti savura cu placere, dar si cand nu mai sunt bune de consum. Iata ce trebuie sa stii si cum sa le pastrezi in mod corect pentru a rezista cat mai mult.

Cat timp rezista borcanele cu dulceata si cum sa le pastrezi in mod corect – Cuprins:

Cat timp rezista borcanele cu dulceata. Cum sa le pastrezi si care sunt cele mai bune solutii

Cat timp rezista borcanele cu dulceata
Cat timp rezista borcanele cu dulceata

Daca si tu te-ai intrebat cat timp rezista borcanele cu dulceata, o sa iti spunem care este perioada maxima in functie de metoda de preparare. Iata ce trebuie sa stii.

In primul rand, daca o sa prepari dulceata insa sari peste procesul de conservare si o sa o pastrezi la frigider, aceasta ar trebui consumata timp de 10 zile, dupa care nu o sa mai fie buna. Totodata, daca o sa o pui la congelator, o sa o poti pastra timp de 3 luni fara probleme.

In cazul borcanelor cu dulceata care au fost conservate, lucrurile stau altfel deoarece acestea pot fi consumate timp de un an fara probleme. Totusi, daca o sa treaca mai mult este posibil ca gustul sa se schimbe sau sa se strice, asa ca mare atentie.

Este foarte importanta si temperatura la care tii borcanele, asa ca pentru ca acestea sa reziste pentru cat mai mult timp temperatura din incaperea respectiva sa fie cuprinsa intre 10 si 20 de grade Celsius. Asadar, un beci sau o pivnita este locul ideal.

Mare atentie! Nu tine borcanele cu dulceata langa o sursa de caldura precum un cuptor sau langa niste tevi pe unde trece apa calda deoarece acestea se pot strica in doar cateva saptamani sau in cateva luni. De asemenea, borcanele trebuie ferite de lumina soarelui, chiar si cea indirecta.

Borcane cu dulceata
Borcane cu dulceata

Pentru ca dulceata sa reziste pentru cat mai mult timp, trebuie sa te asiguri ca borcanele sa fie foarte bine spalate inainte de a le umple cu dulceata, la fel si capacele. Dupa aceea, ar fi bine sa le fierbi timp de 20 de minute pentru a fi sterilizate.

Imediat dupa ce ai terminat cu acestea, lasa-le sa se usuce, iar apoi umple-le cu dulceata. Daca nu o sa le umpli dupa ce le-ai spalat si le-ai sterilizat va trebui sa reiei intregul proces. Asadar, nu amana pentru a doua zi daca nu vrei sa muncesti din nou.

Citeste si: De ce fermenteaza zacusca. Cum sa previi acest lucru si ce poti face

Dupa ce ai pus dulceata in borcane si pus capacul, acestea trebuie sa mearga la cuptor timp de 30 de minute la o temperatura de 120 de grade Celsius. Mare atentie ca borcanele sa nu se atinga, lasa o distanta de 2 cm intre acestea, pentru a favoriza circulatia aerului cald.

Sterilizand borcanele te asiguri ca elimini orice microorganism si in acelasi timp nu afectezi nici calitatea dulcetii pe care tocmai ai preparat-o. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, opreste focul la cuptor si lasa usa intredeschisa pentru a permite borcanelor sa se raceasca si pentru a preveni socul termic ce ar putea sparge sticla acetora.

Expertii spun sa nu depasesti cele 30 de minute pentru a nu modifica textura sau gustul dulcetii. Lasa borcanele sa se raceasca si abia dupa aceea le poti depozita in pivnita, camara sau beci si le poti pune la pastrare.