Cum sa folosesti Tannisol la vin si de ce este util
Cum sa folosesti Tannisol la vin si de ce este util

Cum sa folosesti Tannisol la vin si de ce este util


Cum sa folosesti Tannisol la vin. Afla de ce este util acest produs daca obisnuiesti sa produci vin la tine acasa, dar mai ales cum poate sa te ajute pe termen lung. Ce trebuie sa stii si cum actioneaza mai exact.

Cum sa folosesti Tannisol la vin si de ce este util – Cuprins:

Tannisol la vin. Cum sa il utilizezi in mod corect

Tannisol pentru vin
Tannisol pentru vin

Pentru cei ce nu stiu, Tannisol este un produs ce se utilizeaza pentru a conserva vinul sau mustul. Practic, acesta are rol antioxidant si antimicrobian, asa ca va ajuta la pastrarea vinului impiedicand dezvoltarea bacteriilor sau a mucegaiului.

Pe langa cele de mai sus, Tannisol se foloseste pentru a pastra vinul limpede si este util mai ales pentru vinurile cu aciditate scazuta sau a celor cu concentratie de alcool slaba.

Tannisol contine metabisulfit de potasiu, acid L-ascorbic (vitamina C) si tanin. Aceste elemente actioneaza ca antioxidanti si antimicroboeni oprind dezvoltarea bacteriilor sau a mucegaiurilor care pot strica vinul.

Metabisulfitul de potasiu previne deteriorarea vinului datorita proprietatilor antimicrobiene, in timp ce acidul L-ascorbic este un antioxidant puternic. Taninul este un compus natural ce se obtine din struguri si care ajuta la stabilizarea vinului

Acest produs se poate folosi ca si tratament, dar in acelasi timp poate fi o metoda de preventie ce se poate lua pentru a opri oxidarea vinului sau a mustului. Mai mult decat atat, poate fi utilizat pentru a remedia vinurile care au fost deja afectate sau casate.

Damigene cu must
Damigene cu must

Pentru a utiliza Tannisol in mod corect, trebuie sa stii ca dozajul se difera in functie de tipul de vin pe care il ai, de conditiile de pastrare. Daca il utilizezi la must, atunci vei avea nevoie de o cantitate mai mica.

De regula, se foloseste un pliculet de Tannisol pentru 100 de litri de must sau vinuri linistite in scopuri de conditionare. Pentru vinurile dulci sau demidulci va fi nevoie de 2 pliculete la 100 de litri. Tot 2 pliculete la 100 de litri se vor folosi si in scopuri curative sau de tratare.

Citeste si: Cand se pune zaharina in vin. Cum sa faci asta pentru a nu afecta calitatea vinului

Daca folosesti acest produs ca si tratament de preventie, atunci se va adauga acel pliculet direct in vin sau must. Pentru tratamente instantanee, se va dizolva cantitatea de Tannisol necesara intr-o cantitate mica de must sau vin, se va amesteca foarte bine si abia apoi se va adauga totul peste cantitatea totala.

Tannisol are o culoare alb-bej si un usor miros de sulf. Conform expertilor, poate fi folosit atat pentru cei ce produc vinul in propria gospodarie, cat si pentru cramele mai mari fiind deja utilizat in regiuni precum Dealu Mare, Dobrogea sa Vrancea.

Un pliculet de Tannisol are 10 grame. Asadar, vei avea nevoie de maximum 20 de grame pentru 100 de litri de vin sau must. Costul unul astfel de pliculet este undeva la 3 lei, insa de regula vei gasi produsul la cutii a cate 10 pliculete. Poti cumpara Tannisol de pe Emag.ro.