Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie si cum sa procedezi
Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie si cum sa procedezi

Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie si cum sa procedezi


Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie. Afla ce lucrari sunt necesare in aceasta luna, dar si cum sa procedezi in mod corect. Sfaturile pe care le primi de la experti pentru a ingriji gradina cum trebuie, iata ce trebuie sa stii!

Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie si cum sa procedezi – Cuprins:

Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie. Cum sa o ingrijesti ca la carte

Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie
Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie

Ce trebuie sa faci in gradina in luna iulie si care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa ai grija. Primul subiect pe care trebuie sa il aducem in discutie il reprezinta buruienile si cu siguranta si tu ai avut aceasta problema.

Buruienile concureaza cu plantele din gradina pentru nutrienti, apa si lumina, asa ca daca nu o sa le elimini la timp o sa intampini probleme. Mai mult decat atat, daca o sa astepti sa faci asta in luna august, atunci afla ca majoritatea buruienilor o sa faca si seminte, iar asta inseamna ca o sa te lovesti de o problema mai mare in anul ce urmeaza.

Daca i sa scoti buruienile din pamant inainte ca florile sa se treaca, atunci o sa eviti ca plantele sa faca seminte. Asadar, ia in calcul acest aspect daca vrei sa iti usurezi munca pe viitor.

Dupa smulgerea buruienilor, ar trebui sa iei in considerare si un strat de mulci. Pe langa faptul ca vei putea mentine umiditatea in sol mult mai bine si nu vei mai uda foarte des, mulciul va impedica dezvoltarea buruienilor pentru ca acestea nu vor mai avea acces la lumina.

Dupa ce te-ai ocupat de buruieni, tine minte sa tai si florile care s-au uscat deja la tine in gradina. Spre exemplu, trebuie sa tai florile de trandafiri daca au inceput sa se usuce, dar si tulpinile florilor ce au inflorit in primavara, iar aici mentionam narcisele sau lalelele. Astfel, vei incuraja plantele sa infloreasca din nou in anul ce urmeaza pentru ca nu vor mai folosi substantele nutritive pentru a produce seminte.

Udarea plantelor pe timp de vara
Udarea plantelor pe timp de vara

Sa nu uitam nici de faptul ca temperaturile sunt foarte ridicate in aceasta perioada asa ca plantele au nevoie de mai multa apa. Ideal este sa le uzi intre 5 si 9 dimineata, deoarece temperaturile sunt cele mai scazute si apa va ajunge cu usurinta la radacini. Pe perioada zilei, daca o sa uzi, apa se va evapora destul repede.

Uda plantele la baza si evita ca apa sa ajunga si pe frunze. Astfel, te asiguri ca plantele primesc apa in mod corect si eviti aparitia bolilor fungice ce au la baza umiditatea ridicata. Avantajul udatului dimineata este ca stropii de apa ce ajung accidental pe frunze se vor evapora pana seara.

Tot in luna iunie se recolteaza si roadele, iar aici mentionam persicile, nectarinele, prunele sau caisele. Mai mult, coacazele sunt si ele gata de recoltat.

Citeste si: Cum sa ajuti plantele pe canicula si ce trebuie sa faci

Daca obisnuiesti sa cultivi legume, atunci afla ca in luna iulie poti incepe culesul rosiilor, a vinetelor, a ardeilor, a castravetilor, a dovleceilor sau a pastailor verzi de fasole.

In luna iulie se incep si pregatirile pentru cultura de toamna, asa ca poti pregati rasadurile de castraveti, rosii, varza, dovlecei sau fasole. De asemenea, poti planta si flori precum galbenelele.

Ia in calzul si fertilizarea gradinii, insa tine minte ca prea mult ingrasamant combinat cu o temperatura ridicata nu este o combinatie indicata pentru plantele tale. Alege zilele mai racoroase si foloseste un ingrasamant de tip NPK ce contine mai putin azot si mai mult potasiu si fosfor.

Nu ar fi rau sa inspectezi cu atentie plantele pentru a observa posibili daunatori. Frunzele plantelor reprezinta locul ideal pentru insecte, asa ca uita-te pe suprafata inferioara a frunzelor pentru a observa daunatorii. Daca exista, atunci trebuie sa aplici si tratamentele necesare pentru a ii combate.