Cum sa cureti tigaile ceramice. Ce trebuie sa faci pentru a nu le strica!
Cum sa cureti tigaile ceramice. Ce trebuie sa faci pentru a nu le strica!

Cum sa cureti tigaile ceramice. Ce trebuie sa faci pentru a nu le strica!


Cum sa cureti tigaile ceramice. Afla cum sa procedezi pentru a nu le strica, dar si ce nu trebuie sa faci atunci cand vrei sa le cureti. Iata ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi!

Cum sa cureti tigaile ceramice. Ce trebuie sa faci pentru a nu le strica! – Cuprins:

Cum sa cureti tigaile ceramice. Cum sa procedezi si care sunt pasii

Cum sa cureti tigaile ceramice
Cum sa cureti tigaile ceramice

Trebuie sa recunoastem faptul ca aceste tigai sunt cam cele mai bune de pe piata, insa daca nu le stii cum sa le intretii acestea nu o sa reziste foarte mult. Iata ce trebuie sa stii si cum sa cureti tigaile ceramice, pentru a le prelungi durata de viata.

Inainte de a iti explica, trebuie sa iti spunem si ce nu trebuie sa faci atunci cand le folosesti pentru a gati. De exemplu, nu trebuie sa folosesti ustensile de metal atunci cand gatesti folosind o tigaie ceramica, deoarece vei deteriora stratul ceramic.

Totodata, nu folosi un foc foarte mare atunci cand gatesti intr-o astfel de tigaie deoarece cresc sansele sa arzi mancarea si aceasta se va lipi de stratul ceramic.

Dupa ce ai terminat de gatit, lasa tigaia sa se raceasca inainte sa incepi sa o cureti. Stratul ceramic se poate deteriora din cauza diferentei de temperatura, asa ca este indicat sa astepti pana o speli.

Mai mult, tigaile ceramice nu trebuie bagate in masina de spalat vase, este recomandat sa o cureti folosind un burete moale, apa calduta si detergent lichid.

In cazul in care exista urme de arsura pe suprafata tigaii, aceasta poate fi lasata la inmuiat in apa calduta cu putin detergent de vase. Dupa aproximativ 10 minute, o poti curata si arsura se va indeparta rapid.

Tigaie ceramica
Tigaie ceramica

Daca urmele de arsura nu s-au curatat, o alternativa este sa torni putin otet alb in tigaie, iar apoi sa o pui la foc mic. Urmele se vor curata mult mai usor si fara prea mult efort.

O alternativa la otet este bicarbonatul de sodiu. Presara putin bicarbonat peste urmele de arsura, pune putina apa calda si lasa totul la inmuiat timp de 20-30 minute. La final, foloseste un burete moale pentru a indeparta petele.

Citeste si: Cu ce se curata arsura de pe ceaune. Cum sa o faci in mod corect

Pentru a evita urmele de arsura, expertii recomanda sa gatim folosind unt sau putin ulei. Chiar daca aceasta are un strat antiaderent, poti proteja tigaia. Si inca ceva, nu supraincalzi tigaia daca este goala!

La final, iti mai spunem ca aceste tigai se pot ingalbeni in timp, din cauza urmelor de arsura. Ei bine, le poti curata destul de usor folosind apa oxigenata (3%). Lasa tigaia in apa oxigenata timp de 30 de minute, iar apoi clateste-o bine.

Pentru a te asigura ca stratul ceramic nu o sa fie zgariat sau deteriorat, este indicat sa folosesti doar ustensile de lemn, plastic sau silicon. Dupa ce ai curatat tigaia, aseza alte tigai peste aceasta deoarece stratul ceramic se poate zgaria. Daca nu exista alternativa, pune o bucata de hartie intre acestea pentru a evita sa se atinga.