Cat se tine in priza lampa de sare. Cum sa o folosesti si ce beneficii ofera
Cat se tine in priza lampa de sare. Cum sa o folosesti si ce beneficii ofera

Cat se tine in priza lampa de sare. Cum sa o folosesti si ce beneficii ofera


Cat se tine in priza lampa de sare. Afla ce este o lampa cu sare de Himalaya, cum sa o folosesti in mod corect, dar mai ales ce beneficii ofera pentru sanatatea ta. Ce trebuie sa stii si de ce iti recomandam sa ai una in casa.

Cat se tine in priza lampa de sare. Cum sa o folosesti si ce beneficii ofera – Cuprins:

Ce este o lampa cu sare de Himalaya

Lampa cu sare de Himalaya
Lampa cu sare de Himalaya

Inainte de a stii cat se tine in priza lampa de sare, ar fi bine sa stii ce este o lampa cu sare de Himalaya. Din ce este facuta si cum functioneaza.

Pentru cei ce nu stiu, aceasta lampa este compusa dintr-un bloc de sare gaurit, in interiorul caruia este instalat un bec ce emite lumina si caldura. Lampile se pot gasi in nuante de la roz deschis si pana la roz inchis sa portocaliu, in functie de concentratie de minerale pe care o contine acel bloc de sare.

Rolul principal al acestei lampi este de a purifica aerul, deoarece blocul de sare emite ioni negativi, iar becul din interioru care incalzeste respectivul cristal mareste efectul de ionizare. Tocmai de aceea, lampa este de multe ori umeda in spatile cu umiditate ridicata.

Blocul de sare are rol antibacterian si antiinflamatoriu, dar pe langa asta va echilibra lungimile de unda electromagnetice care provin de la dispozitivele electronice pe care le folosesti, spre exemplul televizorul, router-ul de internet, laptopul ori calculatorul.

Cat se tine in priza lampa de sare. Cum sa o utilizezi, beneficii

Cat se tine in priza lampa de sare
Cat se tine in priza lampa de sare

Cat se tine in priza lampa de sare. In primul rand, trebuie sa stii ca experii recomanda sa tinem o astfel de lampa in camera unde iti petreci cel mai mult timp, asa ca primul pas va fi sa o instalezi in locul respectiv.

Lampa cu sare va atrage particulele poluante si cele alergenice, eliminandu-le in incaperea respectiva. Pe langa asta, va ameliora alergiile si va crea o atmosfera de salina in propria casa.

Ca si beneficii, expertii spun ca lampa ne protejeaza impotriva stresului, a insomniilor, a anxietatii, a durerilor de cap si a migrenelor. Mai mult, lampa te poate ajuta si daca ai probleme respiratorii, daca esti racit sau racita, dar si in cazul afectionilor de piele sau a reumatismului.

Citeste si: Cum sa prepari apa alcalina la tine acasa si ce beneficii ofera

Utilizand acest tip de lampa in casa ta iti vei stimula sistemul imunitar pentru a echilibra nivelul de serotonina cunoscut ca si hormonul fericirii. Pe scurt, iti va induce o stare de relaxare totala si de liniste.

Ideal este sa alegi la lampa de un kilogram pentru fiecare 10 metri patrati de suprafata, insa asigura-te ca o sa cumperi una cu un suport rezistent pentru ca aceasta sa nu cada si sa se sparga.

Tocmai de aceea, te sfatuim sa alegi una cu suport de otel inoxidabil in detrimentul uneia cu suport de lemn, deoarece acesta este mai rezistent.

Lampa se poate tine in priza tot timpul, insa este indicat sa o folosesti timp de minimum 12-16 ore pe zi. Tine minte totusi ca atunci cand nu este in priza sau este oprita, lampa se va umezi. Nu te ingrijora de consum deoarece aceasta consuma foarte putin.