Cata sare se pune la varza murata
Cata sare se pune la varza murata

Cata sare se pune la varza murata. Cum sa procedezi pentru a nu se inmuia


Cata sare se pune la varza murata. Afla cum sa pui varza la murat in mod corect pentru ca aceasta sa nu se inmoaie, dar si care este cantitatea de sare recomandata. Ce trebuie sa stii pentru ca aceasta sa nu iasa prea sarata si ce fel de sare se foloseste.

Cata sare se pune la varza murata. Cum sa procedezi pentru a nu se inmuia – Cuprins:

Cata sare se pune la varza murata. Cum sa procedezi pentru a nu iesi prea sarata

Cata sare se pune la varza murata
Cata sare se pune la varza murata

Cata sare se pune la varza murata. Daca si tu te pregatesti sa pui varza la murat, o sa iti dam cateva sfaturi pentru ca aceasta sa iasa crocanta, sa nu faca floare, dar in acelasi timp sa nu fie nici prea sarata.

In primul rand, ar trebui sa stii si ce fel de sare trebuie sa folosesti. Este foarte important sa nu pui sare iodata, asa ca te sfatuim sa folosesti sarea grunjoasa neiodata atunci cand pui varza la murat. Sarea iodata o sa inmoaie varza, asa ca din acest motiv nu terbuie utilizata.

Este recomandat sa folosesti 50 de grame de sare la litrul de apa. Te sfatuim sa folosesti un cantar de bucatarie pentru a pune cantitatea exacta de sare de care ai nevoie pentru ca procesul de fermentare sa se faca in mod corect.

Totodata, trebuie sa stii ca varza se pune la murat toamna, atunci cand temperaturile incep sa scada. Astfel, fermantarea se va face mai incet, ceea ce inseamna ca vei obtine o varza murata gustoasa.

Primul pas atunci cand pui varza la murat va fi sa cureti foile uscate sau moi, dupa care va trebui sa scoti cotorul cu ajutorul unui cutit.

Butoi cu varza
Butoi cu varza

Nu uita nici de hrean, pentru ca acesta va ajuta la conservare si in acelasi timp va preveni dezvoltarea bacteriilor deoarece inhiba cresterea microorganismelor. Pe langa asta, varza va avea o textura crocanta.

Daca vrei ca varza sa aiba o culoare galbena si frumoasa, atunci va trebui sa adaugi si niste boabe de porumb sau felii de gutuie. Asadar, nu uita nici de aceste ingrediente.

Citeste si: Cum sa pui varza la murat, aceasta este reteta traditionala!

Pentru ca varza sa se mureze in mod corect, nu uita nici de pritocire. Practic, va trebui sa scoti si sa torni la loc zeama de varza pentru ca sarea depusa la fundul butoiului sa se dizolve.

Sarea depusa la fundul butoiului se poate dizolva mai repede si daca o sa sufli aer cu ajutorul unui furtun sau aul unei tevi de plastic. Furtunul trebuie sa ajunga pana pe fundul butoiului pentru a grabi dizolvarea stratului de sare depus.

Ideal este sa sufli aer in butoiul de varza o data la 3 zile, insa acest lucru trebuie facut timp de 2-3 saptamani pentru a te asigura ca toata sarea s-a dizolvat.