Decalcifiere aparat cafea. Afla cum sa faci asta in mod corect, cum sa iti dai seama ca este nevoie sa il cureti, dar mai ales de ce este utila aceasta metoda si recomandata de experti. Iata ce trebuie sa stii pentru a curata masina de cafea si pentru ca aceasta sa functioneze la parametri optimi.
Cum sa iti dai seama ca masina de cafea trebuie curatata
Inainte de a vorbi despre cum sa faci o decalcifiere a unui aparat de cafea, ar trebui sa stii si ce este decalcifierea. Nu de alta, dar este bine sa stii cat mai multe despre masina ta de cafea.
Ei bine, decalcifierea este o operatiune de indepartare a calcarului depus in interiorul masinii de cafea. Dupa cum bine stim, apa contine minerale si acestea se pot depune pe piesele unui aparat de cafea.
Calcarul depus poate afecta rezistentele, furtunuri, garnituri sau boilere. Drept urmare, masina de cafea nu va mai functiona la parametri optimi, adica nu va mai incalzi apa la temperaturi ridicate, gustul cafelei se va schimba, apa va curge din aparatul de cafea si debitul va fi mult mai mic.
Asadar, daca si tu ai observat cateva simptome din cele mentionate mai sus inseamna ca este timpul sa faci decalcifierea masinii de cafea. In caz contrar, componentele acesteia se vor deteriora.
Decalcifiere aparat cafea. Cum sa faci asta in mod corect
Decalcifiere aparat cafea. Acum ca stii cand este nevoie sa cureti masina de cafea, trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi atunci cand faci asta.
De regula, aparatul de cafea te anunta cand trebuie sa faci decalcifierea, insa daca ai unul de dimensiuni mai mici care nu iti spune cand trebuie curatat ar trebui sa stii ca este nevoie sa il cureti o data la 2 luni sau dupa ce faci 500 de cafele.
Pentru a decalcifia un aparat de cafea o sa ai nevoie de o solutie de decalcifiere. Exista solutii universale de decalcifiere precum Ceragol sau Heitman ori poti cumpara o solutie facuta de producatorul aparatului pe care il detii.
Citeste si: Cum sa recunosti o cafea de calitate. Sfaturi utile!
Solutiile pot fi lichide sau solide. In cazul in care folosesti solutii solide, adica pastile sau praf, este recomandat sa amesteci cu apa inainte pentru a te asigura ca s-au dizolvat complet. Nu de alta, dar exista riscul ca acel praf sa ramana pe fundul bazinului cu apa.
Aparatele de cafea au un program de decalcifiere, asa ca in functie de modelul pe care il detii va trebui sa identifici si butoanele care pornesc acel program.
Dupa ce s-a terminat procesul, iti recomandam sa cureti aparatul de cafea cu apa curata pentru a indeparta orice urma de reziduuri. Astfel, te asiguri ca gustul cafelei nu va fi schimbat.
Pasul final va fi sa faci un test si sa prepari o cafea la acel aparat. Daca totul este in regula, atunci procesul de decalcifiere a decurs in mod corect si aparatul este gata de folosire.