De ce se pun frunze de visin la muraturi. Cum sa le folosesti in mod corect
De ce se pun frunze de visin la muraturi. Cum sa le folosesti in mod corect

De ce se pun frunze de visin la muraturi. Cum sa le folosesti in mod corect


De ce se pun frunze de visin la muraturi. Afla de ce ar trebui sa le folosesti si tu, dar si care sunt beneficiile daca le folosesti. Ce trebuie sa stii pentru a pune cele mai bune muraturi atunci cand vine toamna!

Frunze de visin la muraturi. Cum sa le folosesti si de ce sa le pui

Frunze de visin la muraturi
Frunze de visin la muraturi

Daca si tu te pregatesti de sezonul rece, ar trebui sa stii de ce se pun frunze de visin la muraturi. Care este scopul si de ce aleg gospodinele sa foloseasca acest truc.

Ei bine, frunzele de visin au rolul de a mentine muraturile crocante, deoarece acestea contin taninuri naturale si asta inseamna ca gogonelele, castravetii sau ardeii ori conopida o sa aiba o textura ferma.

Pe langa faptul ca imbunatatesc textura muraturilor, frunzele de visin adauga si un pic de savoare. Asadar, ai toate motivele sa le folosesti atunci cand vrei sa pui muraturi pentru iarna. Nu uita ca inainte sa le pui, frunzele trebuie spalate foarte bine cu apa rece!

Totusi, daca nu gasesti frunze de visin sau nu ai la indemana, afla ca exista alternative pentru a mentine muraturile crocante. Cea mai cunoscuta alternativa o reprezinta radacina de hrean, asa ca urmatoarea data cand pui muraturi nu uita de acest ingredient esential. Desigur, frunzele de visin pot fi folosite si impreuna cu radacina de hrean, nu este absolut nicio problema.

Totodata, pentru o textura ferma si crocanta a muraturilor se mai pot folosi frunze de stejar, frunze de alun, dar si frunze de telina sau vita de vie. 

Borcan cu muraturi
Borcan cu muraturi

Este foarte important de mentionat ca frunzele de visin sau alternativele nu o sa garanteze obtinerea unor muraturi crocante. In primul rand, trebuie sa cumperi legume proaspete, doar asa te asiguri ca muraturile pe care le pui toamna o sa aiba o textura ferma.

Pe langa prospetime, legumele nu trebuie sa aiba urme de lovituri, pete sau urme de taieturi. In caz contrar, este posibil sa se dezvolte bacterii nedorite in interiorul borcanelor, iar asta inseamna ca muraturile se pot inmuia.

Gospodinele trebuie sa stie faptul ca legumele pe care le pun la murat ar trebui sa aiba cam aceleasi dimensiuni. Astfel, te asiguri ca toate muraturile o sa fie gata la timp. In cazul in care unele sunt mai mari si altele mai mici, asta inseamna ca cele mici o sa se mureze primele.

Citeste si: Conservanti naturali pentru muraturi. Cum sa ii folosesti si care sunt cei mai buni

Muraturile de toamna trebuie sa fie diversificate. Pe scurt, atunci cand pregatesti un butoi sau un borcan cu muraturi, alege pe langa gogonele, varza, conopida si ardei, morcovi, telina sau pepene. Toate legumele o sa contribuie la gustul final, asa ca este foarte important sa experimentezi.

La final, iti mai spunem ca muraturile trebuie spalate foarte bine pentru a indeparta orice urma de impuritati, dar si orice urma de pamant. Este indicat sa le tii un pic la inmuiat in apa rece pentru a te asigura ca le cureti in mod corect. Eventual, poti adauga si un pic de otet in acea apa.