La cat timp se dezgheata frigiderul. Afla care este intervalul de timp recomandat intre dezghetari, dar si cum sa faci asta in mod corect. De ce este necesara dezghetarea frigiderului si cand trebuie facuta.
La cat timp se dezgheata frigiderul
La cat timp se dezgheata frigiderul. Ei bine, expertii recomanda sa dezghetam frigiderul o data sau de doua ori pe an, asta inseamna la un interval de timp de 6 luni.
In cazul in care ai uitat cand ai dezghetat frigiderul ultima data, cel mai simplu este sa te uiti la grosimea de gheata. Daca aceasta depaseste un centimetru, inseamna ca este timpul sa il dezgheti.
Tine minte totusi ca daca folosesti destul de des frigiderul va fi nevoie sa il dezgheti o data la 3 luni, adica in jur de 4 ori pe an. O sa iti explicam in randurile ce urmeaza de ce trebuie sa faci asta mai des.
Pentru cei ce nu stiu, acumularea de gheata este ceva normal, iar stratul creste de fiecare data cand deschizi usa frigiderului. Practic, umiditatea din aerul care intra in frigider sau in congelator se depune pe peretii interiori ai acestuia.
Daca acel strat de gheata nu este indepartat, frigiderul va incepe sa consume mai mult, deoarece gheata depusa pe pereti acioneaza ca si un strat izolator. De asemenea, mancarea pe care o tii in congelator nu va mai fi racita atat de bine, asa ca este posibil sa se strice.
Cum sa faci dezghetarea in mod corect si care sunt pasii
Acum ca stii la cat timp se dezgheata frigiderul, ar trebui sa stii si cum sa faci asta in mod corect. Nu de alta, dar vrei ca frigiderul sa reziste pentru cat mai mult timp.
Bineinteles, primul pas va fi sa scoti frigiderul din priza, iar apoi sa lasi usile deschise. Acest lucru va favoriza intrarea aerului cald la interior si procesul de dezghetare va dura mai putin.
De indata ce ai scos frigiderul din priza, acesta va trebui golit. Ideal ar fi sa pui toata mancarea intr-un alt frigider sau intr-o lada frigorifica. Pentru cei ce nu stiu, nu este indicat sa dezgheti alimentele si dupa aceea sa le pui din nou la congelator pentru ca se pot strica.
Dupa ce ai lasat usile deschise la frigider nu uita sa pui niste prosoape mai vechi in raftul de jos. Gheata se va topi si raftul se va umple de apa.
In cazul in care nu ai alt frigider sau o lada frigorifica, ar trebui sa stii si cum sa accelerezi dezghetarea frigiderului. Nu de alta, dar mancarea se strica si nu este indicat sa patesti asta.
Cea mai simpla metoda este sa folosesti o apa fierbinte. Pune o oala cu apa la fiert, iar apoi pune apa fierbinte intr-un vas, iar pe acesta in frigider sau in congelator.
Este indicat sa pui vasul pe un prosop, iar apoi sa inchizi usile frigiderului sau ale congelatorului si dupa asta sa lasi aburii fierbinti sa lucreze la dezghetarea frigiderului.
Pentru ca totul sa decurga rapid, apa fierbinte trebuie inlocuita la fiecare 10 minute si stratul de gheata din congelator sau frigider o sa dispara numaidecat.
Citeste si: Dezghetare frigider cu functie No Frost. Cum sa o faci si cat de des trebuie
Dupa ce gheata s-a topit, va trebui sa cureti interiorul frigiderului pentru a indeparta si eventualele mirosuri urate. Pentru asta, iti recomandam sa folosesti o pasta obtinuta din bicarbonat de sodiu si apa.
Curata peretii frigiderului folosind pasta si un burete de vase, iar la final clateste totul cu o laveta umeda si apa curata. Daca exista si pete, acestea se pot indeparta folosind si putin otet.
Abia dupa ce ai terminat de curatat totul, poti sterge peretii folosind prosoape de hartie curate pentru a te asigura ca ai indepartat orice urma de umiditate. Ultimul pas va fi sa bagi frigiderul in priza, sa astepti sa se raceasca si abia apoi sa pui mancarea.