Paste cu branza feta. Afla cum sa prepari celebra reteta de pe retelele de socializare si de ce ingrediente ai nevoie. Este extrem de simpla si usor de preparat, insa deosebit de gustoasa. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi!
- 500 g rosii cherry
- 200 g branza feta
- 200 g paste la alegere
- 2 catei de usturoi
- 120 ml ulei de masline
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita piper negru proaspat macinat
- cimbru verde sau uscat
- busuioc verde
Reteta paste cu branza feta. Cum sa o pregatesti
Reteta de paste cu branza feta a devenit virala pe retelele de socializare, mai exact pe TikTok. Ne-a atras ideea de a face un preparat usor, dar mai ales fata prea mult efort.
Ati spune ca este prea simpla pentru a face ravagii pe internet, insa de indata ce o sa o gustati cu siguranta o sa va schimbati parerea. Se face foarte usor, dar este absolut delicioasa!
De asemenea, este indicat sa folosesti rosii cherry sau daca nu ai asa ceva poti utiliza rosii de dimensiuni mai mici. Cei ce prefera mancarea iute pot arunca si cativa fulgi de ardei iute peste branza.
Totodata, este indicat sa adaugi si un pic din apa in care ai fiert pastele. In acest fel te asiguri ca sosul se va lipi mult mai bine de acestea si va deveni mai cremos.
Pentru a prepara acest sos pentru paste o sa ai nevoie de un vas termorezistent in care pui branza feta. Dupa aceea, spala rosiile foarte bine si adauga-le pe langa bucata de branza. Daca sunt prea mari, rosiile se pot taia pe jumatate.
Pune apoi cateii de usturoi curatati. Optional, ii poti strivi pentru a te asigura ca elibereaza mai multa aroma atunci cand sunt la cuptor. De asemenea, poti adauga si o salota, insa nu este obligatoriu.
La final, adauga sarea, piperul negru proaspat macinat, cateva frunzulite de cimbru si dupa aceea imbraca totul folosind uleiul de masline.
Totul va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade Celsius pentru 40-45 de minute sau pana ce rosiile incep sa se crape si branza feta incepe sa devina aurie.
Citeste si: Reteta paste milaneze. Cum sa le prepari si ce ingrediente sa folosesti
Intre timp, va trebui sa pui pastele la fiert. Poti alege orice tip de paste insa iti recomandam sa folosesti fusilli, penne sau farfalle. Dupa ce pastele au fiert, pastreaza in jur de 100 ml de apa, deoarece o vei pune peste sosul obtinut.
Dupa ce bunatatile din cuptor sunt gata, tot ce trebuie sa faci este sa strivesti rosiile si branza feta folosind o furculita si sa amesteci pana la omogenizare. Adauga si apa in care au fiert pastele pentru ca sosul sa devina mai cremos.
Pastele se adauga la final si se amesteca impreuna cu sosul. Pe deasupra poti presara niste busuioc verde tocat. Reteta este gata si dupa cum vezi se prepara extrem de usor!