Cum sa faci iaurt de casa si ce beneficii ofera
Cum sa faci iaurt de casa si ce beneficii ofera

Cum sa faci iaurt de casa si ce beneficii ofera


Cum sa faci iaurt de casa. Afla care este cea mai buna reteta, dar mai ales ce beneficii ofera. De ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca acesta sa iasa cremos. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa faci iaurt de casa si ce beneficii ofera – Cuprins:
Cum sa faci iaurt de casa si ce beneficii ofera
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente iaurt de casa
  • 1 litru lapte (3.5% grasime)
  • 250 g iaurt natural (3.5% grasime)
  • fructe proaspete sau congelate (optional)

Reteta iaurt de casa. Cum sa il prepari sa iasa cremos

Reteta iaurt de casa
Reteta iaurt de casa

Daca si tu vrei sa prepari iaurt de casa, afla ca este extrem de usor si nu trebuie sa ai mare expertienta in bucatarie. Acesta este simplu de preparat si pe langa asta, ii poti imbunatati gustul cu ce fructe doresti, proaspete sau congelate.

Pentru preparare, o sa ai nevoie de un lapte mai gras asa ca fie il cumperi din magazin fie il iei de la producatorii autohtoni care cresc vaci. Daca ai acces, iti recomandam sa cumperi lapte de tara.

Legat de iaurtul pe care trebuie sa il cumperi din magazin, iti recomandam sa iei unul natural 100%, asa ca evita-l pe cel cu continut de fructe.

Primul pas in prepararea iaurtului de casa va fi sa pui laptele la fiert, asa ca pune totul intr-o oala si da-o la foc mic. Atunci cand laptele incepe sa formeze acele bule la suprafata, stinge focul. Atentie, laptele nu trebuie sa fiarba!

Atunci cand a atins temperatura de 40 grade Celsius, peste lapte se va adauga iaurtul pe care l-ai cumparat si se va amesteca foarte bine. Apoi, acopera oala cu un capac.

Alternativ, poti pune laptele care a fiert si apoi s-a racit un pic in borcane. Daca borcanele au 330 ml, atunci pune 250 ml de lapte si restul iaurt, apoi amesteca foarte bine continutul.

Borcane cu iaurt
Borcane cu iaurt

Fie ca folosesti oala sau borcane, laptele amestecat cu iaurt trebuie sa stea intr-un loc caldut timp de 24 de ore, in care temperatura sa fie undeva la 25 grade Celsius.

Dupa ce au trecut cele 24 de ore, tot continutul din oala se va pune in borcane sau in alte recipiente, dupa care se pun in frigider. Asadar, daca ai folosit borcane de la bun inceput, pune-le in frigider.

Secretul ca acest iaurt de casa sa iasa cremos este sa folosesti lapte gras, asa ca neaparat alege unul cu continut de 3.5 grasime sau mai mult daca doresti.

Dupa cum spuneam, iaurtul poate fi imbunatatit cu fructe proaspete sau congelate, asa ca poti adauga in borcane ce doresti, dupa bunul plac. Iti recomandam sa folosesti fructele de padure congelate, iaurtul va iesi delicios!

Citeste si: Cum sa faci branza de vaci chiar la tine acasa

In cazul in care nu stiai, iaurtul de casa ofera nenumarate beneficii. Cel mai mare beneficiu este ca stabilizeaza flora intestinala si microorganisemele la nivelul sistemului digestiv.

Totodata, reduce nivelul de colesterol, previne constipatia si imbunatateste sistemul imunitar. Datorita Continutului de calciu, magneziu si fosfor, ne ajuta sa avem oase puternice si sanatoase.

Iaurtul de casa poate trata si infectiile la nivelul sistemului digestiv, asa ca este recomandat sa il consumi. De asemenea, ne ajuta sa avem si o piele sanatoasa!