Cum sa fierbi carnea de pui, in mod corect, dar si ce greseli ar trebui sa eviti atunci cand gatesti. Ce trebuie sa stii atunci cand fierbi puiul pentru supe sau ciorbe ori pentru fripturi.
Cum sa fierbi carnea de pui. Sfaturi utile
Fie ca vrei sa prepari o ciorba sau o supa ori o friptura suculenta, ar trebui sa stii cum sa fierbi carnea de pui in mod corect, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Primul pas cu care trebuie sa incepi atunci cand vrei sa fierbi carnea este sa o pui in apa rece. Daca o sa adaugi carnea cand apa deja e calda sau fierbe, o poti altera.
Totodata, este foarte important sa adaugi in apa in care mai fierbi carnea de pui o ceapa, 1-2 morcovi si neaparat un pic de sare. Mai trebuie sa adaugi si cateva boabe de piper, dar si cateva fire de patrunjel ori radacina de pastarnac, telina sau patrunjel.
Atunci cand adaugi sare in apa, spuma care se va forma pe deasupra nu se va imprastia. Totodata, va fi mult mai usor sa o aduni cu o spumiera, iar apoi sa o arunci.
Mare atentie! Carnea de pui se fierbe la foc mic, in acest mod te asiguri ca o sa fie frageda, dar mai ales ca o sa fie gatita in mod uniform.
Ideal ar fi sa nu amesteci deloc cat timp puiul fierbe, iar daca acesta nu este moale mai lasa-l inca 15-20 de minute pe foc.
Daca folosesti carne de pui cumparata din comert, ar trebui sa stii ca aceasta va fierbe mai repede. In cazul in care ai un pui de tara, carnea trebuie sa fiarba mai mult pana ce va fi gata!
Carnea trebuie sa atinga o temperatura de cel putin 75 grade Celsius pentru a te asigura ca s-a gatit. Asadar, nu ar fi rau sa folosesti si un termometru special cu care poti afla temepratura carnii.
Mai trebuie mentionat faptul ca pieptul de pui are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a fierbe si temperatura minima trebuie sa fie de 75 grade Celsius.
Cum sa fierbi carnea de pui. Pulpele de pui se fierb in aproximativ 30 de minute, iar o carcasa de pui pentru supa sau ciorba are nevoie de aproximativ 1.5 ore pentru a putea extrage toate aroomele din carne.
Citeste si: Cum sa decongelezi carnea de pui in mod corect
Bineinteles, este important sa vorbim si despre igiena. Inainte de a manipula acea carne, asigura-te ca te speli foarte bine pe maini cu sapun si apa calda.
Totodata, daca folosesti carne de pui congelata, aceasta trebuie dezghetata lent, asadar ar trebui sa o scoti cu o seara inainte si sa o pui in frigider, iar apoi sa o lasi pana a doua zi.
Carnea nu se dezgheata la temperatura camerei, pentru ca astfel vei creste si riscul de dezvoltare a bacteriilor.