Cum sa faci rulada buturuga (Buche de Noel). Reteta si ingrediente
Cum sa faci rulada buturuga (Buche de Noel). Reteta si ingrediente

Cum sa faci rulada buturuga (Buche de Noel). Reteta si ingrediente


Cum sa faci rulada buturuga (Buche de Noel). Afla care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara aceasta reteta, dar si care sunt pasii pentru a face acest desert. Iata ce trebuie sa stii atunci cand o pregatesti!

Cum sa faci rulada buturuga (Buche de Noel). Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa faci rulada buturuga (Buche de Noel). Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1 rulada
Ingrediente
Ingrediente rulada buturuga
  • 6 oua
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 35 g cacao
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
Ingrediente crema
  • 200 g mascarpone
  • 80 g piure de castane
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita cacao
  • 2-3 linguri lapte
Ingrediente glazura
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata amaruie

Rulada buturuga. Cum sa prepari acest desert

Rulada buturuga
Rulada buturuga

Rulada buturuga este un desert absolut delicios pentru masa de Craciun, asa ca daca si tu vrei sa o prepari o sa iti explicam ce trebuie sa faci, pas cu pas. Desertul mai este cunoscut si sub numele de Buche de Noel si servit de Craciun in tari precum Franta, Belgia, Elvetia sau Luxemburg.

Primul lucru cu care vei incepe va fi blatul, iar pentru asta vei avea nevoie de un mixer si de un castron incapator. Adauga ouale cu tot cu galbenusuri si zaharul, iar apoi amesteca foarte bine pana la omogenizare.

Apoi, amesteca foarte bine faina cu cacao, iar apoi adauga peste amestecul de oua si zahar. Amesteca totul cu mana, pana ce totul s-a incorporat, iar apoi adauga treptat uleiul pana ce totul s-a omogenizat.

Amestecul pentru aluat va merge la copt, asa ca pune o hartie de copt intr-o tava si apoi pune aluatul. Cuptorul se va preincalzi la temperatura de 175 grade Celsius si in aproximativ 20 de minute va fi gata.

Pentru a vedea daca este pregatit, fa testul cu scobitoarea, adica inteapa-l cu o scobitoare si daca aceasta iese curata atunci poti scoate tava din cuptor. Lasa aluatul la racit timp de 4-5 minute, iar apoi pune inca o hartie de copt pe deasupra si ruleaza-l in forma de rulada. Lasa-l asa sa se raceasca.

Buche de Noel
Buche de Noel

Urmatorul pas va fi sa pregatesti glazura pentru rulada buturuga sau ganache-ul. Vei avea nevoie de o cratita in care sa pui toate ingredientele, adica ciocolata cu lapte si cea amaruie, dar si frisca, dupa care sa amesteci foarte bine pana la omogenizare.

Stinge focul si apoi las-o sa se raceasca, iar dupa aceea pune-o la frigider timp de o ora. Glazura trebuie sa se intareasca un pic pentru a o putea pune cum trebuie pe rulada.

Citeste si: Reteta de biscuiti pentru Craciun, ornati ca la carte pentru sarbatorile de iarna

Dupa ce ai terminat cu glazura, este timpul sa te ocupi de crema pentru aceasta rulada. Nu se prepara deloc greu, trebuie doar sa amesteci foarte bine ingredientele cu un mixer. Acestea se vor amesteca timp de 5 minute pana la omogenizare, nu trebuie sa maresti timpul pentru ca din cauza faptului ca ai folosit mascarpone crema se poate taia.

Pasul final va fi sa asamblezi aceasta rulada, asa ca va trebui sa ungi aluatul cu un strat generos de crema, dupa care il rulezi din nou. Rulada trebuie pusa la frigider pentru 30-40 de minute.

Peste aceasta rulada vei pune glazura pe care ai pregatit-o mai devreme si care, intre timp, s-a racit. Pentru a obtine acele dungi asemanatoare cu scoarta de copac, foloseste o furculita.