Cum sa sapi gradina toamna in mod corect si la ce adancime
Cum sa sapi gradina toamna in mod corect si la ce adancime

Cum sa sapi gradina toamna in mod corect si la ce adancime


Cum sa sapi gradina toamna. Afla cum ar trebui sa faci asta in mod corect, dar si la ce adancime. Ce beneficii ofera sapatul gradinii atunci cand vine sezonul rece si de ce este indicat sa faci asta in fiecare an.

Cum sa sapi gradina toamna in mod corect si la ce adancime – Cuprins:

Cum sa sapi gradina toamna si la ce adancime sa o faci

Cum sa sapi gradina toamna
Cum sa sapi gradina toamna

Daca nu ti-ai pus pana acum intrebarea cum sa sapi gradina toamna, atunci o sa iti spunem ce ar trebui sa iei in considerare pentru a face acest lucru in mod corect. De asemenea, o sa afli si la ce adancime trebuie sa sapi gradina, dar mai ales ce beneficii aduce.

Asadar, dupa ce ai recoltat legumele din gradina, munca nu s-a terminat, deoarece pamantul trebuie sapat si pregatit pentru urmatoarea cultura. Chiar daca urmeaza sa plantezi rasadurile primavara, lucrarile trebuie efectuate din timp.

Sapatul sau desfundatul pamantului din gradina se face pana la venirea primului inghet, iar expertii spun ca este absolut necesar sa efectuezi aceste lucrari in gradina, daca vrei sa te bucuri de recolte bogate in anul ce urmeaza.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci inainte de sapatul gradinii va fi sa indepartezi resturile vegetale. Asadar, daca ai avut o cultura de rosii, castraveti sau alte legume, va trebui sa scoti plantele din pamant. Pe langa asta, ar terbui sa indepartezi si eventualele buruieni, daca acestea exista.

Sapatul gradinii toamna
Sapatul gradinii toamna

Cum sa sapi gradina toamna. Adancimea ideala la care se facea sapatul pamantului este de 25-30 cm, adica lungimea unei cazmale. Atunci cand se face desfundatul solului, pamantul trebuie pus cu susul in jos.

Este indicat sa faci asta pentru ca in acest fel toti daunatorii si larvele acestora care ierneaza in pamant vor fi scosi la suprafata. Acestia vor cadea prada pasarilor, ceea ce inseamna ca in anul ce urmeaza vei efectua mai putine tratamente.

De asemenea, daunatorii si larvele vor fi afectate de temperaturile scazute din timpul iernii, iar acesta cea mai buna metoda pentru a le combate.

Citeste si: Cum sa faci dezinfectarea solului toamna si ce tratament sa folosesti

Mai mult decat atat, radacinile buruienilor vor fi scoase la suprafata, iar acestea se vor usca. De asemenea, semintele buruienilor vor fi ingropate mult mai adanc, iar asta inseamna ca acestea nu vor mai creste in anul ce urmeaza.

In cazul in care semintele buruienilor vor incolti pe timp de toamna, acestea vor fi distruse de temperaturile scazute de pe timpul iernii.

Daca o sa sapi pamantul din gradina, o sa imbunatatesti si structura solului, deoarece aerul va satura solul cu oxigen. Mai mult decat atat, vei imbunatati si fertilitatea pamantului, deoarece materia organica se va descompune mult mai bine.