Cum sa prepari chec cu merisoare. Afla care este reteta pentru a face acest desert la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine un chec pufos. Iata ce trebuie sa stii!
- 200 g merisoare
- 150 g Zahar
- 5 oua
- 100 g faina
- 50 g unt moale
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
Reteta chec cu merisoare. Cum sa faci acest desert
Reteta chec cu merisoare este absolut delicioasa si nu trebuie sa te consideri un expert in bucatarie pentru a o prepara. Asadar, este usor de preparat si absolut delicioasa!
Primul lucru cu care vei incepe va fi sa separi ouale de galbenus. Dupa ce ai facut asta, bate galbenusurile folosind o furculita si adauga un praf de sare peste acestea, apoi lasa-le de o parte pentru ca va trebui sa te ocupi si de albusuri.
Pentru a bate albusurile va trebui sa folosesti un mixer si, bineinteles, vei avea nevoie de un castron mai incapator. Pune albusurile si adauga peste acestea zaharul, iar apoi amesteca-le folosind mixerul pana ce vei obtine o spuma lucioasa si tare.
Urmatorul pas va fi sa topesti untul si sa il adaugi putin cate putin peste galbenusuri, amestecand incontinuu pana la omogenizare. Adauga si esenta de vanilie, iar apoi amesteca din nou foarte bine.
Spuma de albusuri se va amesteca impreuna cu galbenusurile folosind o spatula. Incearca sa faci totul incet si cu rabdare, pentru ca vrei sa obtii un aluat pufos.
Dupa ce compozitia s-a omogenizat, este momentul sa adaugi faina. Pune putin cate putin, amestecand incontinuu cu spatula, iar dupa ce faina s-a incorporat adauga merisoarele. Optional, mai poti pune si miez de nuca, doar daca vrei!
Dupa asta, va trebui sa pregatesti forma in care vei coace checul cu merisoare. Aceasta fie se tapeteaza folosind o hartie de copt, fie se unge cu unt si apoi se tapeteaza cu faina. Noi am ales prima varianta!
Citeste si: Chec cu scortisoara. Cum sa il prepari si care este reteta
Checul se pune la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si totul va dura aproximativ 40 de minute. Prima verificare o poti face abia dupa ce au trecut 30 de minute, asa ca nu este recomandat sa deschizi cuptorul pana atunci!
Pentru a testa sa vezi daca s-a copt poti face testul cu scobitoarea, adica sa infigi o scobitoare in chec si daca aceasta iese curata atunci acesta este gata. In caz contrar, se mai lasa la copt.
Dupa ce l-ai scos din cuptor, va trebui sa il lasi sa se raceasca pentru a il putea taia. Optional, poti presara pe deasupra putin zahar pudra.