Fertilizarea cu coji de ceapa. Cum sa prepari acest ingrasamant
Fertilizarea cu coji de ceapa. Cum sa prepari acest ingrasamant

Fertilizarea cu coji de ceapa. Cum sa prepari acest ingrasamant


Fertilizarea cu coji de ceapa. Stim ca suna ciudat, insa poti prepara un ingrasamant extrem de bun folosind ceapa. Afla cum sa il faci si mai ales cum sa il administrezi pentru plantele din gradina. Iata ce trebuie sa stii!

Fertilizarea cu coji de ceapa. Cum sa prepari acest ingrasamant – Cuprins:

Cum sa faci fertilizarea cu coji de ceapa

Fertilizarea cu coji de ceapa
Fertilizarea cu coji de ceapa

Inainte de a iti spune cum sa faci fertilizarea cu coji de ceapa, ar trebui sa stii ca acestea contin o multime de substante hranitoare precum vitamine B, acid ascorbic, caroten, bor, tocoferol, mangan, dar si nicotinic.

Pe scurt, decoctul de ceapa va stimula cresterea plantelor, dar in acelasi timp va accelera si coacerea fructelor. Mai mult decat atat, cojile de ceapa pot proteja plantele si impotriva daunatorilor precum afidele.

Pentru prepararea unui ingrasamant pe baza de coji de ceapa o sa ai nevoie de aproximativ 20 grame de coji, peste care pui 5 litri de apa fierbinte. Apoi, pune recipientul intr-un loc ferit de lumina, unde va sta aproximativ 2-3 zile.

Totusi, solutia se va folosi doar diluata, mai exact 1:5. Pe scurt, vei folosi un litru de solutie pe care il amesteci cu 5 litri de apa. Apoi, folosind acest decoct de coji de ceapa vei putea uda rosiile, castravetii, pepenii sau dovleceii.

Fertilizarea plantelor cu coji de ceapa le va ajuta sa fie mai puternice impotriva bolilor si mai mult decat atat, vorbim despre un tratament 100% natural, ceea ce inseamna ca nu va dauna mediului inconjurator si nu va omora insectele.

Afide la rosii
Afide la rosii

Dupa cum spuneam, poti prepara si un insecticid din coji de ceapa, pentru a tine la distanta afidele. O sa ai nevoie de 200 g coaja de ceapa, peste care pui 10 litri de apa calda. 

Apoi, solutia se lasa la macerat timp de 24 de ore, dupa care se va strecura. Solutia se aplica saptamanal, dupa ce plantele au inflorit si pana ce fructele s-au format.

La final, trebuie sa mentionam ca fertilizarea plantelor nu se va face daca temperaturile sunt foarte ridicate. In acelasi timp, plantele nu trebuie fertilizate imediat dupa ce au fost udate.

Citeste si: Cum sa faci o solutie cu bicarbonat de sodiu pentru legumele din gradina

In cazul in care plantele sunt bolnave, ar trebui sa stii ca acestea trebuie tratate si abia apoi se poate face fertilizarea cu coji de ceapa. Explicatia este destul de simpla, plantele trebuie sa lupte impotriva bolilor, nu sa fie directionate catre absorbtia de nutrienti.

Solutia de coji de ceapa poate fi combinata si cu cenusa de lemn. O sa ai nevoie de 20 g de coji, peste care pui un litru de apa clocotita si 2-3 linguri de cenusa. Amesteca foarte bine, iar apoi pune recipientul intr-un loc ferit de lumina.

Peste 2-3 zile, ingrasamantul va fi gata. Totusi, acesta se va dilua inainte de aplicare, asa ca un litru de solutie se va amesteca impreuna cu 3 litri de apa. Dupa asta, poti uda plantele.