Amenajare curte
Amenajare curte

10 idei despre cum sa-ti amenajezi curtea casei tale


Sa iti amenajezi curtea casei tale poate parea o operatiune grea, insa atat timp cat ai o idee buna poti face acest lucru in foarte scurt timp. Iata 10 idei despre cum sa-ti amenajezi curtea si sa creezi ceva special.

Bineinteles, orice operatiune de a imbunatati designul curtii tale, depinde de spatiu, dar si de priceperea ta. Puteti angaja un proiectant pentru a va ajuta sa imbunatatiti curtea casei dumneavoastra sau va puteti ocupa singuri, economi bani si in acelasi timp sa investiti toti banii in materiale.

Cum sa amenajezi curtea daca ai copii

Curte cu mai multe utilizari
Curte cu mai multe utilizari

Daca aveti copii, atunci va trebui sa aveti grija ca o parte din curte sa le apartina. Puteti pastra o parte din curte doar cu iarba, pentru a le oferi copiilor posibilittea de a se juca, sa se rostogoleasca si sa se bucure de curte.

Va trebui sa plantati o iarba rezistenta, pentru a fi siguri ca aceasta rezista sub picioarele copiilor. Mai mult, bancile din lemn va vor ajuta si ele pentru a le odihni picioarele celor mici, dar si ale dumneavoastra.

Cealalta parte a curtii va fi destinata adultilor, asa ca puteti monta o masa pentru opt sau mai multe persoane, unde se poate lua pranzul sau cina in familie. Un gratar este si el o idee buna, mai ales ca duminicile le veti petrece in familie sau cu prietenii.

Cum amenajezi o curte daca nu ai copii

Tranzitii - amenajare curte
Tranzitii – amenajare curte

Gradina din imagine apartine unei familii din Anglia, iar proprietarii au dorit o oaza de liniste dupa e copiii au plecat din casa parinteasca. Daca pana nu demult curtea era „batatorita” de copiii care jucau fotbal, cuplul a dorit sa reamenajeze totul pentru a crea un spatiu linistitor.

Asadar, copacii au fost indepartati, iar leaganul copiilor a fost inlocuit cu unul mult mai comod. Gazonul curat ofera o senzatie de spatiu, iar pietrele asezate dau si ele o senzatie de curat.

Per total, aceasta curte a devenit un mic colt de rai, iar cuplul din Marea Britanie pare sa se bucure din plin de linistea oferita.

Cum sa faci din curtea ta un colt de rai

Colt de rai
Colt de rai

Pentru cei ce nu dispun de spatiu mare, ideea acestui cuplu din Londra reprezinta solutia perfecta. Dupa cum vedeti, banca din aceasta curte este locul unde te reculegi dupa o zi obositoare, iar gazonul ofera senzatia de spatiu.

Viburnum opulus Roseum sau Bulgare de zapada este floarea care domina aceasta curte si ofera o senzatie de relaxare celor ce aleg sa isi petreaca timpul odihnindu-se.

Gardul de lemn completeaza si el designul si stabileste in acelasi timp stilul aestei curti. Scandurile inguste ii confera un aspect contemporan.

Cum sa decorezi curtea pentru a creea un spatiu relaxant

Colt relaxant
Colt relaxant

Daca dispuneti de spatiu mare, puteti oricand opta pentru o alee de granit care conecteaza zonele curtii pe care o aveti in spatele casei. Florile contribuie si ele la tranzitia dintre gazon si aleea de granit.

Mai mult, sezlongurile din ratan reprezinta locul ideal unde puteti citi o carte in liniste sau, de ce nu, va puteti odihni.

Un gazon curat va oferi o senzatie de spatiu si de curat, asa ca sfatul nostru este sa alegeti un design cat mai simplu pentru toata curtea.

Cum sa iti faci o gradina de legume in curte

Gradina cu legume
Gradina cu legume

Daca v-ati saturat si vreti folositi spatiul pe care il aveti in curte, puteti oricand sa creati o gradina de legume. Gradina va arata bine si, in acelasi timp, va fi si practica si va oferi si legume sanatoase

Asa ca, daca nu vreti sa optati pentru un gazon si va atrag mai mult rosiile sanatoase sau legumele, puteti sa deveniti gradinar si sa va amenajati curtea dupa nevoile dumneavoastra.

Un rand de salata, unul de rosii si altul de ardei gras o sa va ocupe destul de mult timp, asa ca inarmati-va cu rabdare si aveti grija de legumele pe care o sa le plantati.

Cum amenajezi curtea daca ai o casa situata la marginea padurii

Evadare
Evadare

Daca aveti o curte situata la marginea padurii, atunci acest plan este pentru dumneavoastra. Scarile din piatra imbunatatesc designul si sunt foarte practice, asa ca sigur veti vrea sa le folositi si in gradina din spatele casei.

Piatra naturala va crea un peisaj rustic, parca inspirat din curtile din Provence, iar tranzitia de la curte la padure va permite sa va bucurati de plimbarile si aventurile in aer liber.

O zona cu pietris este locul ideal sa va asezati o masa si doua scaune, pentru a va bucura de mic dejun sau de o ceasca de cafea in diminetile calde de vara.

Idei de amenajare curte pentru o cabana la munte

Gradina pentru cabana
Gradina pentru cabana

Cei ce au ales sa se mute la munte si au cumparat o cabana, se bucura de o curte imensa. Partiile abrupte pot fi modificate pentru a gazdui terase, gradini si poteci pentru a lega diferite zone ale proprietatii.

Terasele sunt solutia perfecta pentru pantele abrupte, unde plantarea este dificila. Asa ca daca ati cumparat o cabana la munte si vreti sa reamenajati curtea, terasele vor fi cea mai buna solutie.

Cum sa faci din curtea ta un spatiu modern

Gradina moderna
Gradina moderna

In caz ca nu vreti sa aveti foarte multe plante sau doar o mica parte de gazon, puteti alege aceasata solutie folosita in Newport Beach, California.

Geometria patrata si zona de gatit se imbina perfect, in timp ce zona de sedere ofera o oaza de reazare pentru cei ce locuiesc acolo.

Pietrisul este o solutie ideala pentru zona semineului exterior si ofera o oaza de liniste.

Idei de amenajare pentru o curte cu doua niveluri

Curta cu doua niveluri
Curta cu doua niveluri

O curte neglijata si plina de buruieni, cu arbusti si copaci neingrijiti, a fost transformata in ceva deosebit. Scarile circulare si piatra, impreuna cu peretii de caramida ne transpun parca intr-o alta lume.

Terasele sunt plantate cu plante colorate, dar si cu mici arbusti sau vita de vie.

Gazonul completeaza designul acestei curti si o fac si mai interesanta din punct de vedere vizual.

Maximizarea spatiului intr-o curte ce are piscina

Piscina in curte
Piscina in curte

Chiar daca pare nepotrivit, un bazin personalizat poate aduce curtea dumneavoastra la un alt nivel. Mai mult, o mica terasa unde va puteti bronza face din aceasta curte un colt de rai.

Desi mica, piscina a fost accesorizata cu o fantana, pentru ca sunetul apei nu poate fi egalat.

Gazonul poate fi locul de joaca perfect pentru copii, dar si locul unde puteti lua masa atunci cand prietenii vin in vizita.