Plante toxice pentru pisici. Afla cum sa iti protejezi animalul de companie si ce plante ar trebui sa nu pui niciodata in locuinta ta. Iata ce trebuie sa stii pentru a avea grija de pisica ta!
Care sunt simptomele de intoxicatie cu plante la pisici
Inainte de a vorbi despre plante toxice pentru pisici, nu ar fi rau sa stii si care sunt simptomele de intoxicatie la aceste animale de companie. Nu de alta, dar este bine sa cunosti reactiile animalului tau de companie pentru a sti exact cum sa procedezi.
Ei bine, pisica va avea diaree, va saliva intens, va avea varsaturi, dar si atacuri de apoplexie si in unele cazuri paralizie. Totodata, pisicile pot avea si probleme respiratorii sau probleme ale ritmului cardiac.
In cazul in care ai observat una dintre aceste simptome la animalul tau de companie trebuie sa stii ca aceasta trebuie dusa imediat la veterinar. Nu este cazul sa incerci sa o tratezi acasa!
Plante toxice pentru pisici. Cum sa o protejezi si ce plante nu pui in casa
Asadar, haide sa vedem ce plante sunt toxice pentru pisici si de ce ar fi bine sa le muti imediat de la tine din casa.
Una dintre cele mai toxice plante pentru pisici, pe care multi dintre noi o avem in acasa, este aloe vera. Cu toate ca are nenumarate beneficii, planta poate provoca diaree sau varsaturi pisicilor, asa ca ar fi bine sa nu o ai in locuinta ta atat timp cat ai un astfel de animal de companie.
Ficusul este iarasi toxic pentru imblanitele jucause pentru ca pisicile sunt tentate sa se joace cu frunzele, care sunt de fapt cele mai periculoase parti ale plantei. In cazul in care pisica ta ingereaza o bucata de frunza aceasta poate avea varsaturi, hipersalivatie sau chiar iriatii la nivelul cavitatii bucale.
Deosebit de periculos pentru pisici este si leandrul, deoarece seva din tulpini sau frunze contine substante care pot fi chiar mortale pentru animalele de companie. Aceasta le poate creste si ritmul cardiac!
Citeste si: Cum sa inveti pisica la litiera. Cele mai bune metode!
Si Dieffenbachia are o seva foarte iritanta pentru pisici, iar daca acestea inghit bucati de frunza efectele vor fi umflarea limbii, dar si iritatii in jurul cavitatii bucale. In acelasi timp, pisica se va confrunta cu varsaturi.
In cazul in care ai iedera pe balcon, atunci ar fi bine sa stii ca frunzele pot provoca animalului tau de companie varsaturi, dureri abdomeniale, diaree sau hipersalivatie. Asadar, mare atentie si la aceasta planta!
La final, iti mai spunem si ca begonia poate fi toxica pentru animalele de companie. In cazul in care pisica ingereaza o bucatica de planta, aceasta ii va provoca arsuri la nivelul buzelor, dar si a limbii.
Dupa cum vezi, sunt destule plante toxice pentru pisici, asa ca data viitoare cand te decizi sa cumperi o planta noua pentru locuinta ta ar fi bine sa cauti si daca aceasta este periculoasa pentru animalul tau de companie.