Cum sa faci french toast ca un adevarat bucatar iscusit
Cum sa faci french toast ca un adevarat bucatar iscusit

Cum sa faci french toast ca un adevarat bucatar iscusit


French toast sau, pe romaneste, friganele reprezinta un mic dejun dulce si rapid de facut. Iata cum sa faci french toast ca un adevarat bucatar iscusit si sa iti surprinzi iubita dimineata. Desigur, o sa mai gasiti acest preparat sub denumirea de „pain perdu”. Insa majoritatea dintre noi o stiu sub denumirea de friganele, asa cum ne-o facea bunica atunci cand eram copii.

Cum sa faci french toast ca un adevarat bucatar iscusit – Cuprins:
Cum sa faci french toast ca un adevarat bucatar iscusit
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Frantuzeasca
Portii: 1-2
Ingrediente
Ingrediente French toast (friganele)
  • 5 buc. felii paine toast
  • 2 buc. oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri lapte
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja portocala sau lamaie
  • 1 praf sare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei

Cum sa prepari French toast (friganele)

French toast
French toast

Dupa cum spuneam, modul de preparare al acestui mic dejun este extrem de usor de facut. Primul pas este sa puneti intr-o tigaie la foc mediu uleiul, impreuna cu untul. Acum amestecati compozitia formata din oua, zahar vanilat, praful de sare, lapte, coaja de lamaie sau de portocala si jumatatea de lingurita ce contine scortisoara.

Inmuiati feliile de paine toast in compozitia, timp de 1-2 minute, pe care ati obtinut-o mai sus si prajiti-le pana cand acestea prind o culoare aurie pe ambele parti (circa 5 minute). Nu uitati ca atunci cand le scoateti sa le puneti pe un prosop de hartie, pentru ca uleiul si untul sa fie absorbite si sa nu fie foarte uleioase.

La final, puteti pudra cu zahar praf, scortisoara, puteti pune miere de albine sau sirop de agave ori de artar. Se mai poate pune frisca sau fructe de sezon ori fructe de padure. Bineinteles, va trebui sa taiati pe diagonala feliile de paine toast si pe urma sa adaugati siropul ori mierea etc. In acest fel, feliile de paine vor absorbi mai bine compozitia pe care o adaugati.

Citeste si: Cum sa faci desertul faguri.Reteta pentru un blat pufos si potrivit de dulce

Se mai poate face un sos de portocala si bourbon. Se pune untul intr-un mixer, adaugati bourbon, lichior de portocala si razatura de coaja de portocala.

Mixati bine compozitia si lasati-o la temperatura camerei pana cand o folositi. O alta reteta interesanta este cea in care se adauga felii de capsuni, branza ricotta si miere. Este foarte simplu de facut, iar gustul va fi extraordinar.

Daca vreti sa adaptati reteta, in loc de feliile de paine veti putea folosi felii de cozonac ori panettone. Aluatul care contine si fructe uscate si cacao este extrem de bun atunci cand il veti inmuia si praji pana va lua o culoare aurie. Tot la aceasta reteta, atunci cand vreti sa serviti, puteti folosi si iaurt grecesc si clementine.

Daca vreti neaparat, se poate folosi si bacon. Desigur, mergeti pe stilul american asa ca va trebui sa folositi si sirop de artar, iar daca veti adauga si un pic de scortisoara, rezultatul va va surprinde. Spaniolii au o reteta inedita, pentru ca atunci cand fac French toast folosesc si o cupa de inghetata, dar si fructe de padure. Acesta poate fi un desert extrem de bun pe care il puteti servi prietenilor vostri.