Schema tratamente pomi fructiferi. Afla cum sa aplici stropirile, in ce perioade este recomandat sa faci acest lucru, dar mai ales ce produse trebuie sa folosesti pentru a obtine cele mai bune rezultate. Iata ce trebuie sa stii!
Schema tratamente pomi fructiferi. Cum sa le aplici si in ce perioade
Schema tratamente pomi fructiferi. Pentru ca este absolut esential sa tinem bolile si daunatorii departe de pomii fructiferi din gradina sau livada noastra, o sa iti explicam ce produse trebuie sa folosesti si cum sa le aplici.
Primele tratamente din an se vor aplica atunci cand soseste primavara, mai exact la inceputul lunii martie (perioada 1-15 martie). Stropirile se fac dupa ce te-ai ocupat de taierile pomilor (umflarea mugurilor) si este recomandat sa folosesti Funguran, Ovipron si Mospilan Oil. Aceste tratamente se aplica pentru a elimina ouale de afide, acarienii, dar si paduchii testosi sau paduchele de San Jose.
Urmatorul tratament se va aplica in perioada 15-30 martie, mai exact in perioada de dezmugurit (buton verde). Este recomandat sa folosesti zeama bordeleza si mai trebuie sa stii ca acest tratament se aplica pentru a tine bolile la distanta si anume monilioza, deformarea frunzelor, fainarea, ciuruirea bacteriana sau antracnoza. Mai mult, tratementul este eficient si pentru a omora ouale de acarieni.
Pentru fenofaza de buton floral, mai exact in perioada 25 martie – 10 aprilie este nevoie sa aplici tratamente cu Chorus si Captadin. Rolul stropirilor este de a tine la distante boli precum fainarea, deformarea frunzelor, ciuruirea bacteriana sau monilioza.
La aparitia primelor flori, in perioada 10-25 aprilie, pomii fructiferi au nevoie de tratamente cu urmatoarele produse: Syllit, Decis 25 WG, Difcor si Atonik. Stropirile se efectueaza pentru ca pomii sa nu fie loviti de boli precum antracnoza, fainarea, ciuruirea bacteriana si micotica, monilioza, dar si pentru a elimina ouale de acarieni.
In momentul infloririi in masa, mai exact in perioada 25 aprilie – 10 mai, pomii fructiferi au nevoie de tratamente cu Cropmax si Chorus.
Se vor elimina pericolele de aparitie a bolilor precum deformarea frunzelor, minilioza, fainare sau ciuruire bacteriana si micotica. Totodata, este necesar sa aplici stropirile pentru a elimina viermele fructelor, minatoarele, dar si defoliatoarele.
La scuturarea florilor, adica in perioada in care aproximativ 90% din petale au cazut, pomii fructiferi au nevoie de tratamente cu Signul, Folpan si Mospilan Oil.
Este necesar sa le aplici pentru a stopa atacul minatoarelor, defoliatoarelor si a viermelui fructelor. Mai mult, tii la distanta bolile precum fainare, monilioza, deformarea frunzelor sau ciuruirea bacteriana si micotica.
Atunci cand fructul se formeaza sau la caderea corolei se vor aplica tratamente cu Captadin, Movento, Score si Cropmax. Rolul stropirilor este de a elimina pericolele de aparitie a bolilor precum deformarea frunzelor, minilioza, fainare sau ciuruire bacteriana si micotica. Totodata, este necesar sa aplici tratamentele pentru a elimina viermele fructelor, minatoarele si defoliatoarele.
La 2 saptamani dupa aplicarea tratamentelor de mai sus, este necesar sa aplici stropiri cu Luna Experience, Coragen si Envidor.
Rolul stropirilor este de a elimina pericolele de aparitie a bolilor precum deformarea frunzelor, minilioza, fainare sau ciuruire bacteriana si micotica, dar si pentru a tine la distanta viermele fructelor, minatoarele, defoliatoarele, acarienii sau paduchele de San Jose.
Citeste si: Cum sa plantezi corect un pom fructifer
La intrarea fructelor in parg, este recomandat sa aplici tratamente cu Switch, Karate Zeon si Cropmax. Rolul stroirilor este pentru a elimina riscul de aparitie a miniliozelor si pentru a etine la distanta putregaiul cenusiu.
Dupa recoltare, treaba in livada nu s-a terminat pentru ca pomii au nevoie de un tratament cu Captadin, mai exact in perioada iulie-august. Este important sa faci stropirea pentru a tine la distanta moniliozele sau putregaiul cenusiu.
Ultimul tratament din an se va aplica dupa caderea frunzelor, adica in perioada octombrie-noiembrie. Expertii recomanda sa folosim sulfat de cupru sau piatra vanata pentru a elimina riscul de aparitie a moniliozelor, deformarea frunzelor, fainare sau ciuruire bacteriana si micotica.