Cum sa tai busuiocul astfel incat planta sa creasca in continuare
Cum sa tai busuiocul astfel incat planta sa creasca in continuare

Cum sa tai busuiocul astfel incat planta sa creasca in continuare


Cum sa tai busuiocul. Afla cum trebuie sa procedezi astfel incat planta sa creasca in continuare si tu sa te bucuri se busuioc proaspat pentru cat mai mult timp. Ce trebuie sa faci si cand trebuie sa tai planta.

Cum sa tai busuiocul astfel incat planta sa creasca in continuare – Cuprins:

Cand se taie busuiocul

Busuioc
Busuioc

Inainte de toate, ar fi bine sa stii si cand se taie busuiocul. Nu de alta, dar trebuie sa respecti niste reguli pentru a nu afecta procesul de crestere al plantei. Iata ce trebuie sa stii!

Conform expertilor, busuiocul se taie atunci cand planta a atins o inaltime de 15-20 de centimetri. Totodata, ar trebui sa tai busuiocul dimineata, pentru ca frunzele vor fi mai aromate!

Dupa ce ai taiat planta, ar fi bine sa ii dai un ragaz de 2-3 saptamani pentru a creste din nou. Nu o taia prea des, pentru ca in acest fel nu vei avea parte de prea multe frunze aromate in mancarea ta.

Ar fi bine sa mai stii si cum trebuie sa procedezi atunci cand busuiocul a inflorit sau este pe cale sa infloreasca. Ei bine, expertii ne sfatuiesc sa taiem florile de indata ce le observam. Motivul este destul de simplu: toata seva plantei va merge in flori, iar frunzele nu vor mai avea acelasi gust.

Cum sa tai busuiocul. Care sunt pasii

Cum sa tai busuiocul
Cum sa tai busuiocul

Acum este momentul sa vorbim si despre cum sa tai busuiocul (Ocimum basilicum). Ce trebuie sa stii pentru a nu afecta cresterea plantei si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi.

Daca obisnuiesti sa rupi frunze de busuioc pentru mancare, ar trebui sa nu mai faci asta. Cel mai bine este sa tai o portiune mai mare din planta, iar apoi sa folosesti frunzele. Expertii spun ca rupand frunzele, provoci un stres destul de mare plantei.

Atunci cand tai planta o vei forta sa creasca mai mult. De asemenea, nu rupe niciodata frunzele de la baza plantei pentru ca ii vei ingreuna cresterea si frunzele care vor creste dupa aceea nu vor mai fi atat de mari.

Este recomandat ca atunci cand tai busuiocul sa mai lasi 2-3 randuri de frunze, pentru ca in acest fel vei stimula si cresterea plantei. Taierea se face inainte de aceste frunze.

Citeste si: Cum sa folosesti busuiocul. Beneficii, proprietati, utilizare, contraindicatii

Dupa ce ai taiat frunzele ar fi bine sa stii si cum poti sa le pastrezi. Ei bine, sunt doua moduri, le poti usca, le poti pune la congelator sau le poti toca.

Uscarea frunzelor se face destul de usor, insa aroma pe care acestea o pastreaza nu va fi la fel de intensa ca atunci cand le pui la congelator. Asadar, iti recomandam sa incerci cea de-a doua metoda.

Frunzele de busuioc se congeleaza destul de usor, nu trebuie decat sa le cureti si apoi sa le pui intr-o punga, iar dupa aceea la congelator. O alta metoda este sa toci frunzele de busuioc si apoi sa le amesteci cu ulei de masline.

Dupa aceea, pune amestecul in caserole si baga-le la congelator. Noi am incercat ambele metode si putem spune ca aroma este aproape asemanatoare cu cea a plantelor proaspete!