Cum sa scapi de lacuste. Metode ecologice
Cum sa scapi de lacuste. Metode ecologice

Cum sa scapi de lacuste. Metode ecologice


Cum sa scapi de lacuste. Afla care sunt cele mai bune metode ecologice pentru a iti proteja gradina de daunatori. Ce trebuie sa stii si care sunt cele mai bune solutii.

Cat de daunatoare sunt lacustele pentru gradina ta

Greiere
Greiere

Inainte de toate, ar fi bine sa stabilim si cat de daunatoare sunt lacustele (Acridoidea) pentru gradina ta. Nu de alta, dar trebuie sa stii ce se poate intampla daca exista o invazie a acestor insecte.

Pe scurt, in cazul unei invazii trebuie sa stii ca pagubele produse de lacuste sunt destul de mari, asa ca te sfatuim sa inspectezi cu atentie si sa identifici imediat prezenta acestora in gradina ta.

Trebuie sa mai stii ca insectele sunt atrase de ierburile inalte sau de buruieni, asa ca pentru a le tine la distanta ar fi bine sa ai grija de gradina ta si sa nu ignori aparitia buruienilor.

Este bine sa mentionam faptul ca greierii fac parte, alaturi de cosasi si lacuste, din familia Gryllidae, ordinul Orthoptera. Cu toate ca au doua perechi de aripi, greierii si lacustele prefera sa sara, asadar ar fi bine sa stii dinainte cu ce fel de insecte te confrunti.

Cu toate ca de multe ori sunt confundate cu greierii, trebuie sa stii ca lacustele calatoresc in numar foarte mare, asa ca atunci cand vei observa roiuri intregi trebuie sa stii ca ai de a face cu o invazie.

Greierii sunt activi pe timpul noptii si, de obicei, sunt mai inchisi la culoare pentru a se ascunde mai bine de pradatori. Bineinteles, le vei auzi si cantecul de pe perioada noptii.

Cum sa scapi de lacuste cu metode 100% naturale

Cum sa scapi de lacuste
Cum sa scapi de lacuste

Daca vrei sa stii cum sa scapi de lacuste folosind doar metode naturale, o sa iti spunem mai intai ce fel de plante poti folosi pentru a tine insectele la distanta. Ei bine, cele mai folositoare plante sunt galbenelele si ungurasul.

Daca o sa le plantezi sub forma unui gard natural, aceste plante iti vor proteja gradina si nu va fi nevoie sa folosesti vreun tratament pentru a proteja legumele sau fructele.

Nu uita sa tii sub control buruienile si sa tunzi iarba in mod regulat, deoarece poti atrage lacustele pentru ca o sa se creeze locul ideal pentru ca acestea sa traiasca.

Uleiul de neem este poate cel mai bun insecticid natural care va tine la distanta lacustele. Pentru a iti pregati propria solutie o sa ai nevoie de ulei de Neem, apa si un emulsificator, deoarece uleiul nu se va amesteca impreuna cu apa. In acest caz, vom folosi un sapun lichid.

Lacusta
Lacusta

Pentru a prepara o solutie cu o concentratie de 0.5% o sa ai nevoie de 1 litru de apa calda, 2 ml de sapun lichid si 5 ml de ulei de Neem. Solutia se aplica periodic, dimineata sau seara.

O alta solutie naturala este un insecticid pe baza de usturoi, pe care o poti prepara folosind 2 capatani de usturoi si 2 litri de apa. Usturoiul se toaca folosind un blender, iar apoi se pune in apa care a fost data in clocot. Stingeti focul si lasati solutia sa stea timp de 8 ore inainte de a o folosi.

Citeste si: Cum sa scapi de furnici din casa sau din curte. Cele mai bune metode chimice si naturale pentru a scapa de aceste insecte

Dupa ce au trecut cele 8 ore vei avea nevoie de 1/3 solutie pe care o amesteci cu 2/3 apa. Solutia se pulverizeaza pe frunzele plantelor pe care vrei sa le protejezi.

Si faina poate fi folositoare daca este imprastiata pe frunzele plantelor. Atunci cand consuma aceasta faina, gura lacustelor se va lipi si acestea nu se vor mai putea hrani.

Nu uita nici de pradatorii naturali, adica pasarile. Poti atrage pasarile in gradina ta folosind seminte pentru a le hrani. Si gainile sunt folositoare, asa ca le poti folosi oricand in cazul in care le cresti in curte.