Acarieni la trandafiri. Cum sa ii combati si ce tratament aplici
Acarieni la trandafiri. Cum sa ii combati si ce tratament aplici

Acarieni la trandafiri. Cum sa ii combati si ce tratament aplici


Acarieni la trandafiri. Afla cum sa combati acesti daunatori si ce tratament ar trebui sa aplici pentru a avea plante sanataose si pline de flori. Iata ce trebuie sa stii si tu!

Acarieni la trandafiri. Cum sa ii combati si ce tratament aplici – Cuprins:

Ce sunt acarienii

Acarieni pe frunze de trandafir
Acarieni pe frunze de trandafir

Daca inca nu stiai, acarienii sunt niste insecte de dimensiuni foarte mici, insa care fac pagube destul de mari in pomicultura, floricultura, legumicultura si viticultura.

Acarienii sunt recunoscuti ca si daunatori de prin anii 1960. Problema acarienilor a aparut din cauza insectividelor folosite in agricultura, pomicultura sau legumicultura, deoarece s-au distrus insectele pradatoare si astfel plantele si pomii fructiferi cad prada acestor mici insecte.

Acarienii sunt daunatori polifagi, adica ataca mai multe specii de plante. Adultii, dar si larvele acestora ataca toate organele plantelor, iar asta inseamna lastarii, frunzele, fructele ori florile.

Un posibil atac asupra trandafirilor se poate observa destul de usor din cauza faptului ca marginile frunzelor se vor rasuci, iar nervurile vor avea o decolorare galben verzuie. Pe masura ce atacul continua, frunzele se vor brunifica si vor cadea, iar florile vor fi avortate.

Mai mult, pe suprafata frunzelor se va putea observa o panza fina, asemanatoare celor de paianjen. Dupa cum vezi, nu este chiar atat de greu sa le observi prezenta, asa ca ar fi bine sa stii cum sa actionezi.

Acarieni la trandafiri. Cum sa tratezi florile, ce tratament aplici

Acarieni la trandafiri
Acarieni la trandafiri

Inainte de toate, trebuie sa stii ca acarienii pot fi de culoare rosie, negri sau maro. Modul de atac al acestora este asemanator cu cel al afidelor si anume strapung partea inferioara a frunzelor si se hranesc cu sucul celular. Drept urmare, funzele se vor usca destul de repede.

Vestea proasta este ca acarienii se reproduc destul de repede, asa ca iti recomandam sa aplici tratamentul de indata ce vezi primele semne ale unui atac.

Prima modalitate de a scapa de scapa de acest acarieni la trandafiri este sa te folosesti de puterea apei sub presiune. Daca o sa uzi partea inferioara a frunzelor, este posibil sa le reduci substantial numarul, insa asta nu inseamna ca nu va trebui sa folosesti si un acaricid, adica un tratament impotriva acarienilor.

Citeste si: Tratament patarea neagra la trandafiri. Cum sa ai grija de florile din curtea ta

Pentru a scapa de acarieni iti recomandam sa aplici o stropire cu Nissorun 10 WP. Nissorun este un acaricid cunoscut pentru combaterea paianjenului rosu, paianjenului galben, paianjenului comun sau a paianjenilor eriofizi.

De asemenea, iti recomandam sa folosesti si Biplantol Trandafiri NT, un ingrasamant ce poate fi folosit la toate speciile de trandafiri si care are un efect de regenerare si intarire a plantelor.

Folosind acest ingrasamant, trandafirii vor fi mai robusti, vor inflori mai mult si se vor recupera mult mai repede dupa posibile atacuri ale daunatorilor.